Vremea vinului nou a venit şi odată cu ea şi sezonul intoxicaţiilor cu monoxid de carbon provenit din fermentarea vinului depozitat în spaţii improprii şi fără aerisire. A păţit-o un bărbat în vârstă de 60 de ani din Şiviţa. Omul a căzut în beciul locuinţei, care nu avea aerisire şi unde îşi pusese la fermentat vinul din acest an. Absenţa lui a fost observată şi a fost salvat la timp. Au intervenit pompierii din cadrul ISU şi un echipaj al Ambulanţei. Între timp, persoana fusese deja evacuată de vecini din beci iar echipajul ambulanţei i-a acordat primul ajutor, fără a fi nevoie de transport la spital. „Cauza pentru care victima şi-a pierdut cunostinţa a fost monoxidul de carbon apărut de la procesul de fabricare a vinului într-o încăpere fără suficiente guri de aerisire. Avertizăm populaţia, mai ales pe cea din mediul rural, să aibă mare grijă la locul unde depozitează recipientele în care se face acum vin. Trebuie neapărat ca locul de depozitare a vinului nou să fie foarte bine ventilat, pentru a nu se acumula monoxid de carbon. Mai mult, în cazul în care observă o persoană căzută într-un loc neventilat unde s-au depozitat recipientele în care se face vin, să nu coboare după el. Să cheme imediat o echipă de intervenţie dotată cu aparatură de respirat”, a declarat mr. Eugen Chiriţă, ISU Galaţi.