09 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Peste 150.000 lei strânşi la Semimaraton Galaţi 2023
Peste 150.000 lei strânşi la Semimaraton Galaţi 2023

8 cauze comunitare din Galaţi au mobilizat 1.254 de alergători din peste 29 de oraşe, 3 ţări, 847 de donatori persoane fizice, 57 de parteneri persoane juridice, 200 de voluntari şi au strâns suma de 150.144 lei şi un număr de 6.800 km alergaţi.

Pe 21 mai 2023 a avut loc cea de-a X-a ediţie a Semimaraton Galaţi powered by Ramplast, cel mai mare eveniment sportiv şi filantropic din judeţ, organizat, ca în fiecare an, de Fundaţia Comunitară Galaţi.

Semimaraton Galaţi powered by Ramplast s-a desfăşurat anul acesta cu 1.254 de alergători, clasamentul fiind făcut cu ajutorul chip-urilor de cronometrare.

Anul acesta vor fi finanţate proiecte care vizează acordarea de burse pentru autonomia şi terapia copiilor speciali (sindrom down şi autism), terapii prin distracţie pentru copii cu dizabilitaţi, înfiinţarea unei echipe de baschet în scaun rulant, dotarea cu cărţi a unei biblioteci din Frumusiţa, amenajarea spaţiului exterior al unui colegiu şi sterilizarea căţeilor.

Timp de 3 ore, alergători de performanţă sau începători, persoane cu dizabilităţi, antreprenori locali, seniori şi copii, prieteni patrupezi, au alergat pentru şansa la mai bine a comunităţii gălăţene.

Suma totală strânsă care va reveni cauzelor din acest an este de 150.144 lei. Aceşti bani au fost adunaţi din taxele de participare, donaţiile făcute online şi procentele venite din sponsorizări.

Sumele alocate pentru fiecare cauză în parte sunt:
- Asociaţia Dodoroni: 14.879 lei
- Asociaţia Fantasticii Down: 35.752 lei
- Asociaţia Family Hope Autism: 35.740 lei
- Asociaţia Ajutaţi-l pe Lăbuş: 14.792 lei
- Fundaţia Motivation România: 18.793 lei
- Asociaţia Activ în Comunitatea Mea: 7.370 lei
- Asociaţia United Cristian AID Bunul Samaritean: 4.352 lei
- Grupul de iniţiativă CNMK Studio: 18.466 lei.

Conform Regulamentului de participare, disponibil pe www.semimaratongalati.ro, un procent de 50% din suma colectată din taxele de participare a revenit cauzelor, iar 50% a fost direcţionat către acoperirea parţială a costurilor de organizare şi promovare ale evenimentului. Din sumele strânse din donaţii şi sponsorizări, un procent de 90% din toate sumele a fost redirecţionat către cauze, iar 10% a fost folosit pentru acoperirea parţială a costurilor de organizare.

Ultima zi de donaţii a fost 06.06.2023. Semimaraton Galaţi 2023 powered by Ramplast a fost un eveniment cofinanţat de Primăria Municipiului Galaţi, prin Agenda Comunităţii.

În mai 2023, Semimaraton Galaţi a împlinit 10 ani. "10 ani împreună. Acest program a crescut ca un simbol al speranţelor noastre de mai bine împreună, de grijă şi ajutor pentru comunitate, de apropiere şi colaborare, de satisfacţie şi reuşită", transmite Simona Muşală, manager de proiect Semimaraton Galaţi 2023.

Fundaţia Comunitară Galaţi susţine transformarea comunităţii, implicând resurse şi potenţial uman local. Organizaţia aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de iniţiativă pentru a transforma oraşul din casă, în acasă. "În 8 ani de activitate, Fundaţia a finanţat zeci de proiecte, fiind un broker real al energiilor umane şi financiare ale comunitaţii locale. Prin programe precum Semimaraton Galaţi, Fundaţia Comunitară Galaţi construieşte un mecanism atractiv prin care care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante", transmit reprezentanţii Fundaţiei.


Articole înrudite