Trei persoane din comuna Cudalbi au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase după ce au mâncat caş de vacă. Culmea este că de fapt acest caş fusese făcut în gospodăria victimelor, din laptele strâns timp de două zile de la vacile pe care le deţin.
„Victimele au suferit afecţiuni de natură digestivă şi febră. Printre cele trei persoane afectate se numără şi un copil în vârstă de un an şi şase luni. Starea acestuia era mai gravă deoarece suferise diverse forme de deshidratare şi a avut nevoie de atenţie medicală specializată. Celelalte două persoane internate, două femei, se află, la fel, internate la Spitalul de Boli Infecţioase, dar starea lor de sănătate este stabilă”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea. Celor trei persoane internate li s-au recoltat probe biologice pentru a se stabili care este natura agentului patogen care a provocat toxiinfecţia alimentară.
Ancheta epidemiologică deschisă de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a scos la iveală că numărul celor infectaţi putea să fie mult mai mare, deoarece oamenii se pregăteau să vândă caşul contaminat.
„În urma anchetei făcute a reieşit că au fost patru consumatori, din aceeaşi familie, care au consumat caşul pe care intenţionau ca a doua zi să îl pună în vânzare. Din fericire, nu au făcut-o, altfel aveam mai multe victime, aşa au căzut ei victime propriei neglijenţe. Trebuie, de aceea, să atenţionăm populaţia asupra riscurilor pe care le implică cumpărarea unor alimente de acest gen fără a se solicita un aviz de calitate. Altfel există riscul să cumpărăm marfă contaminată, aşa cum era cât pe ce să se întâmple acum”, a mai precizat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi. Medicii avertizează că, mai ales pe vreme caniculară, populaţia trebuie să aibă extrem de multă grijă nu doar de unde cumpără alimentele perisabile, ci şi cum le păstrează.