14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Spitalul Județean Galați pichetat de peste o sută de cadre medicale (FOTO/VIDEO)
Spitalul Județean Galați pichetat de peste o sută de cadre medicale (FOTO/VIDEO)

Astăzi, joi, 15 iunie 2023, în intervalul orar 12.00-12.30, s-a desfășurat pichetarea unităților sanitare. La Galați, în fața Spitalui de Urgență s-au adunat peste o sută de cadre medicale.
Protestul s-a desfășurat fără întreruperea activității unităților, fiind un semnal de avertizare prealabilă a guvernanților privind riscul declanșării grevei generale adresat politicienilor care tocmai au fost (re)instalați la putere.
"Acest protest are un caracter inovativ, modalitatea de desfășurare afirmând în mod direct necesitatea de rezolvare a problemelor indicate în revendicări", precizează Federația "Solidaritatea Sanitară" din România.
Tot astăzi a fost lansat și protestul "Demisia medicilor din contractele individuale de muncă aferente gărzilor suplimentare (CIM-urile cu timp parțial, aferente gărzilor suplimentare normei de bază)".
"Din momentul lansării acțiunii toți medicii care efectuează gărzi au posibilitatea de a adera la această formă de exprimare a nemulțumirii față de modalitatea în care este recompensată participarea la asigurarea continuității serviciilor medicale. De pe platforma dedicată protestului în numele medicilor care subscriu la această acțiune va fi transmisă către unitățile sanitare și către guvernanți Înștiințarea privind intenția de a demisiona", menționează Federația "Solidaritatea Sanitară" din România.
Astfel, angajații din sistemul public de sănătate care participă la aceste forme de protest susțin revendicările prezentate în Decalogul revendicărilor Federației "Solidaritatea Sanitară", acestea vizând atât solicitări de natură salarială, cât și o serie de reforme menite să crească calitatea vieții profesionale a angajaților din sănătate și calitatea serviciilor medicale.
"Protestul vizează și protecția angajaților împotriva riscului anulării unora dintre drepturile actuale în viitoarea lege a salarizării, care vor genera semnificative scăderi ale veniturilor salariale", conchide Federația "Solidaritatea Sanitară" din România.

FOTO/VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:
  • Galerie Foto:

Articole înrudite