20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ştefan Baltă s-a retras din cursa pentru funcţia de rector al Universităţii Dunărea de Jos
Ştefan Baltă s-a retras din cursa pentru funcţia de rector al Universităţii Dunărea de Jos

Deşi a fost unul dintre ocupanţii locului 2 la primul scrutin al alegerilor pentru funcţia de rector al Universităţii Dunărea de Jos Galaţi, Ştefan Baltă a decis să se retragă şi să nu mai participe în turul 2 din cauza unui vid procedural şi există riscul de a se invalida alegerile.
Menţionăm că în primul tur de scrutin, pe primul loc s-a situat Marian Barbu fără a obţine totuşi majoritatea simplă, iar pe locul doi, cu acelaşi număr de voturi s-au situat Cătălin Fetecău şi Ştefan Baltă.
"Stimaţi colegi - cadre didactice, studenţi şi personal administrativ, având în vedere lipsa prevederilor legate de eventualitatea turului 3 la alegerea rectorului din Metodologia de alegeri, cât şi a eventualelor consecinţe ale acestui lucru în procesul de validare a alegerilor, am depus astăzi o cerere de retragere din turul 2 al alegerilor pentru funcţia de rector. Revenirea la normalitate este mai importantă decât numele viitorului rector", a anunţat Ştefan Baltă.
Aşadar, la scrutinul de mâine, mediul academic va avea de ales pentru funcţia de rector între Marian Barbu (din poziţia de favorit) şi Cătălin Fetecău.

Citeşte şi Rezultatele primului tur al alegerilor pentru funcţia de rector al Universităţii Dunărea de Jos


Articole înrudite