24 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Filmul biografic "Back to Black" despre Amy Winehouse este o celebrare, povesteşte regizoarea acestuia
Filmul biografic "Back to Black" despre Amy Winehouse este o celebrare, povesteşte regizoarea acestuia

Versurile şi muzica lui Amy Winehouse au fost "steaua călăuzitoare" pentru regizoarea Sam Taylor-Johnson în aducerea pe ecrane a poveştii regretatei cântăreţe în "Back to Black", informează Reuters.
Lungmetrajul biografic urmăreşte ascensiunea artistei şi prezintă relaţiile acesteia cu familia şi cu fostul soţ, Blake Fielder-Civil.
Filmul vine la aproape 13 ani după ce câştigătoarea a şase premii Grammy a murit în urma unei intoxicaţii cu alcool, la vârsta de 27 de ani. Amy Winehouse a fost considerată una dintre cele mai talentate cântăreţe ale generaţiei sale, moartea ei prematură zguduind lumea muzicii.
A spune povestea din punctul de vedere al lui Winehouse a fost esenţial pentru Taylor-Johnson.
"Am vrut ca filmul să fie din perspectiva ei, pentru a-i reda vocea, pentru că am simţit că i-a fost luată şi că a devenit doar o victimă a tragediei sale", a declarat regizoarea la premiera mondială a filmului, care a avut loc luni la Londra.
"Am simţit că făcând asta prin cuvintele ei, prin muzica ei, am readus muzica la viaţă şi am celebrat-o din nou, iar asta mi s-a părut atât de important. Am simţit că ea merita asta", a mărturisit cineasta.
Actriţa britanică Marisa Abela o interpretează pe Winehouse, un rol care i s-a părut atât intimidant, cât şi un vis.
"Nu primeşti roluri cum este cel al lui Amy în fiecare zi", a mărturisit Abela.
"Era inteligentă, amuzantă, îndrăzneaţă şi curajoasă, dar şi incredibil de vulnerabilă şi emoţională şi asta am vrut să aduc pe ecran. Am vrut să... reamintesc oamenilor de vulnerabilitatea lui Amy, de fata din spatele muzicii", a adăugat ea.
Abela, în vârstă de 27 de ani, care interpretează în film cântecele de succes ale interpretei hitului "Rehab", a declarat că a luat zilnic lecţii de canto timp de patru luni şi că a studiat versurile lui Winehouse pentru a se pregăti pentru acest rol.
"Back to Black" a fost aprobat de către Amy Winehouse Estate, iar Taylor-Johnson s-a întâlnit şi cu părinţii lui Winehouse.
Filmul va începe să ruleze în cinematografele din întreaga lume pe 11 aprilie, notează Agerpres.


Articole înrudite