18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Acţiune-pilot pentru îmbunătăţirea gestionării fondurilor europene
Acţiune-pilot pentru îmbunătăţirea gestionării fondurilor europene

Comisia Europeană a lansat un apel în vederea exprimării interesului pentru participarea într-o acţiune-pilot având ca obiectiv furnizarea de asistenţă autorităţilor de management din statele membre, în scopul îmbunătăţirii modului în care fondurile europene sunt gestionate şi investite.
Candidaţii selectaţi vor beneficia de sprijin prin intermediul unui nou demers, având la bază expertiza Comisiei Europene, în cooperare cu OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică), şi de utilizarea în mod coordonat şi integrat a asistenţei şi instrumentelor disponibile. În mod particular, noul demers va oferi asistenţă autorităţilor de management în elaborarea unor fişe de parcurs detaliate şi atotcuprinzătoare, care să includă obiective clare, precum şi în implementarea acţiunilor identificate.
„Politica de coeziune nu se rezumă doar la fonduri europene, ci şi la utilizarea cât mai eficientă a acestora. Acest lucru se poate realiza doar printr-o gestionare a fondurilor de calitate superioară care să garanteze cele mai bune rezultate pentru cetăţenii europeni. Această iniţiativă-pilot va oferi asistenţă autorităţilor de management selectate în pregătirile pentru următorul cadru financiar, post-2020” , a subliniat comisarul european pentru politică regională Corina Creţu.
Fondurile structurale şi de investiţii europene (FESI) furnizează peste 450 miliarde de euro pentru zeci de mii de beneficiari în perioada de finanţare 2014-2020. Acţiunea-pilot sus-menţionată face parte din iniţiativa Comisiei Europene de asigurare a eficienţei fondurilor europene pe teren, în concordanţă cu documentul de reflecţie privind viitorul finanţelor europene.


Articole înrudite