18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
COMUNICAT DE PRESĂ 17 FEBRUARIE 2021
COMUNICAT DE PRESĂ 17 FEBRUARIE 2021

Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Prut Dunăre Galați, în calitate de lider, împreună cu partenerii Asociaţia Grup Local Pescăresc "Dunărea Dolj, Asociația Grupul Local de Pescuit Dunărea Călărășeană și Asociația Valea Mostiștei anunță lansarea proiectului ”Rețea pescărească de călătorii”, cod SMIS 136902. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020, Măsura III.4 – Activități de cooperare.

Obiectivul general al proiectului:

  • Valorizarea cooperării între FLAG Galați, FLAG Dunărea Călărășeană, FLAG Valea Mostiștei si FLAG ”Dunărea Dolj” prin promovarea în comun a oportunităților turistice la nivelul celor 4 teritorii pescărești.

Obiective specifice:

- Consolidarea capacității celor patru FLAG-uri de a coopera în domeniul diversificării în sectorul pescăresc prin asigurarea de resurse materiale și umane la nivelul celor 4 organizații.

- Creșterea gradului de cunoaștere a zonelor pescărești în vederea valorizarii în comun a potențialului turistic.

- Creșterea gradului de vizibilitate și promovare a teritoriului FLAG prin acțiuni de informare și conștientizare asupra oportunităților turistice la nivelul celor patru teritorii.

Acțiuni/Rezultate așteptate: Prin proiectul ”Rețea pescărească de calatorii” sunt vizate activități de identificare a oportunităților turistice la nivelul celor patru zone, selectarea celei mai bune oportunități turistice din punct de vedere al vizibilității și atractivității pentru potențialii vizitatori și promovarea lor la nivelul teritoriilor prin instrumente specifice de vizibilitate. Astfel, prin realizarea unui film se vor reliefa aspecte materiale și imateriale ale zonelor pescărești redate prin oameni, obiective, imagini, peisaje, interviuri, etc, realizarea unei hărți interactive a celor 4 zone pescărești ce va transpune în diferite ipostaze activități, tradiții, obiceiuri (harta va reprezenta stilistic zona, va evidenția, prin icon-uri specifice, punctele de interes care vor detalia o bază de informații constituite din materiale video, fotografii, imagini panoramice). Acestea se vor integra într-o platforma web interactivă ce va cuprinde informații despre cele 4 teritorii, o colecție de opțiuni turistice, diverse, consistente și autentice. Platforma va fi realizată într-o abordare integrată și intuitivă în raport cu așteptările utilizatorilor, iar conținutul va contura vizitatorilor oportunități de turism tematic (de la agrement până la gastronomia din fiecare zonă pescărească). Platforma va fi optimizată și va fi redată și într-o aplicație de tip android listată în Google play pentru maximizarea impactului.

Durata de implementare a proiectului: 12 luni.

Valoarea totală a proiectului: 927.218,89 lei, din care valoare nerambursabilă eligibilă : 927.218,89 lei (695.414,17 lei din FEPAM și 231.804,72 lei din Bugetul național).

 

Date de contact:

Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Prut Dunăre Galați: telefon 0236344026, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;

Asociaţia Grup Local Pescăresc "Dunărea Dolj: telefon 0351427925, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Asociația Grupul Local de Pescuit Dunărea Călărășeană: telefon 0736639472, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;

Asociația Valea Mostiștei: telefon: 0756129877, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


Articole înrudite