10 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Comunicat de presă Data: 18 decembrie 2023

Finalizarea proiectului: „Creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe –

Unitatea Administrativ - Teritorială Municipiul Galați, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectului: „Creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe - bloc PR6, sc. 1, B-dul Dunărea nr. 86 aferent Asociației de Proprietari nr. 570 și bloc CL3, sc. 2, str. Armata Poporului nr. 6 aferent Asociației de Proprietari nr. 188, Municipiul Galați”, Cod SMIS 139965, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea A - Clădiri rezidențiale, Apel de proiecte POR/2020/3/3.1/A/3/NE,SE,SM,C.

Obiectivul general al proiectului constă în sprijinirea îmbunătățirii eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Galați ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Obiectivul specific al proiectului constă în creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe: bloc PR6, sc. 1, B-dul Dunărea nr. 86 aferent Asociației de Proprietari nr. 570 și bloc CL3, sc. 2, str. Armata Poporului nr. 6 aferent Asociației de Proprietari nr. 188, cu efecte favorabile asupra calității mediului ambiental și a sănătății locuitorilor, prin reducerea cu minimum 40% a consumurilor pentru încălzire și scăderea sub 90 kW/m2 an a energiei consumate. În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a blocurilor de locuințe și va crește calitatea vieții locatarilor.

Beneficiarii direcți din cadrul acestui proiect sunt: persoanele care locuiesc în blocurile de locuințe PR6, sc. 1 și CL3, sc. 2 asupra cărora s-a intervenit pentru eficientizare energetică, beneficiind astfel de un confort termic sporit și de costuri mai mici la întreținere; Unitatea Administrativ - Teritorială Municipiul Galați care va reuși îmbunătățirea calității vieții în municipiul Galați; forța de muncă din domeniul construcțiilor datorită creării de noi locuri de muncă temporare pe perioada de implementare a proiectului. Beneficiarii indirecți sunt: locuitorii municipiului Galați a căror viață se va îmbunătăți datorită reducerii poluării generate de producerea, transportul și consumul de energie; sectorul economic care va beneficia de infuzia de lichidități generată de economiile realizate din aceasta eficiență energetică.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 1.326.839,29 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 643.165,72 lei.

Durata de implementare a proiectului: 01.05.2020 - 31.12.2023.

Impactul investiției la nivelul localității: îmbunătățirea condițiilor de igienă și confort termic interior; reducerea pierderilor de căldură și a consumurilor energetice; reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie, conducând la utilizarea eficientă a resurselor de energie, în conformitate cu strategia Europa 2020.

Date de contact: Manager proiect – Buruiană Daniela, Șef Serviciu Reparații și Întreținere Imobile,                             tel: 0236.307.731, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..