02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat de presă „EFICIENȚĂ INSTITUȚIONALĂ PRIN INVESTIȚII LA NIVEL LOCAL” Data: Septembrie 2022
Comunicat de presă „EFICIENȚĂ INSTITUȚIONALĂ PRIN INVESTIȚII LA NIVEL LOCAL” Data: Septembrie 2022

Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Tecuci anunţă inchiderea proiectului cu finanțare din fonduri europene  „EFICIENȚA INSTITUȚIONALĂ PRIN INVESTIȚII LA NIVEL LOCAL”.

Evenimentul va avea loc marți, 27 septembrie 2022, ora 1200, la sediul Primăriei municipiului Tecuci din str. 1 Decembrie 1918, nr. 66.

CONFERINȚA DE ÎNCHIDERE a proiectului Cod apel : POCA/350/2/1 introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP.

Cod proiect: 126419

Componenta 1: CP10/2018 (pentru regiunile mai puțin dezvoltate) – Fundamentarea deciziilor, planificarea strategică și măsuri de simplificare pentru cetățeni la nivelul administrației publice locale din regiunile mai puțin dezvoltate.

Axa prioritară: Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente.

Operațiunea: Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația public locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP.

Domeniu de implementare: Administrație Publică

Beneficiar: UAT Municipiul Tecuci

Obiectiv general

Îmbunătățirea capacității administrative, a calității și eficienței serviciilor publice furnizate la nivelul UAT Municipiul Tecuci, județul Galați, din regiunea mai puțin dezvoltată Sud –Est prin investiții integrate și complementare conform reglementărilor europene și naționale(planificare strategică instituțională, revizuire și actualizare strategie de dezvoltare locală UAT Tecuci, sistem informatic pentru arhiva electronică și implementarea unui sistem informatic personalizat pentru optimizarea serviciilor administrației locale.

Obiectivele specifice ale proiectului

OS 1. Implementarea unor mecanisme și proceduri standard (actualizare Strategie de dezvoltare a municipiului Tecuci, Plan strategic instituțional, proceduri cadru de adoptare a hotărârilor de consiliu local) pentru a creste eficiența acțiunilor administrative la nivelul municipiului Tecuci.

OS 2. Măsuri de simplificare a procedurilor administrative și reducerea birocrației prin crearea și integrarea unui sistem informatic pentru arhivă (digitalizarea arhivelor) și administrarea electronică a documentelor (registratura) la nivelul municipiului Tecuci.

OS 3. Îmbunătățirea competențelor profesionale pentru un număr de circa 70 persoane din toate nivelurile ierarhice din cadrul UAT municipiul Tecuci pe teme specifice, în urma unei analize de nevoi.

Rezultate obținute:

Mecanisme și proceduri standard implementate pentru fundamentarea deciziilor și planificarea strategică pe termen lung;

Constituire grup de lucru funcțional;

Actualizarea Strategiei de Dezvoltare Locală a Municipiului Tecuci;

Elaborarea Planului Strategic Instituțional și a procedurilor operaționale de sistem pentru aplicarea acestuia;

Elaborarea setului de proceduri cadru pentru aprobarea hotărârilor de consiliul local;

Crearea și implementarea unui sistem informatic pentru digitizarea documentelor de arhivă;

Implementarea sistemului informatic personalizat pentru optimizarea serviciilor administrației locale – Registratura : INFOCET;

Îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților personalului prin cursuri de formare și schimb de experiență cu alte autorități publice locale;

Valoare totala este de 3.090.854,00 lei din care

Valoare cofinanțare Uniune Europeană: 2.627.225,90 lei

Valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 401.811,02 lei

Valoarea cofinanțării de la bugetul local al UAT Municipiul Tecuci: 61.817,08 lei

Data de începere a proiectului: 28.11.2018

Perioada de implementare: 28 luni + 18 luni. Până la data de 28. 09.2022.

Proiect selectat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă cofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European.

Informatii suplimentare despre proiect se pot obtine la sediul Primariei Municipiului Tecuci, str.1 Decembrie 1918, nr. 66 sau la telefon 037.2364.111, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

De rezultatele implementării acestui proiect vor beneficia toți cetățenii municipiului Tecuci, generând un impact pozitiv al proiectului pentru salariații primăriei, dar și pentru comunitate, în perioada următoare.

Echipa de proiect „EFICIENȚA INSTITUȚIONALĂ PRIN INVESTIȚII LA NIVEL LOCAL”

Competența face diferența!


Articole înrudite