05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
COMUNICAT DE PRESĂ Galați, 22 decembrie 2023
COMUNICAT DE PRESĂ Galați, 22 decembrie 2023

Asociația pentru Dezvoltare Durabilă „Prut-Dunăre” (ADDPD) Galați anunță finalizarea  proiectului «STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ A ZONEI PESCĂREȘTI PRUT-DUNĂRE GALAȚI», finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014 – 2020,  Prioritatea Uniunii PU4 – Creșterea gradului de ocupare a forței de munca și sporirea coeziunii teritoriale, Măsura III.2 – Punerea în aplicare a strategiilor de dezvoltare locală plasate sub responsabilitatea comunității (inclusiv costuri de funcționare și animare) – Implementarea strategiilor de dezvoltare locala pentru pescuit, în baza contractului de finanțare nerambursabilă nr. 52/2017 încheiat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – prin Direcția Generală de Pescuit – Autoritatea de Management pentru Programul Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime.

Valoarea totală alocată implementării Strategiei de dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității este de 22.398.288,68 lei, din care:

  • 19.743.413,04 lei valoare alocată implementării proiectelor din POPAM

Proiectul s-a derulat în perioada 2017-2023, în zona pescărească Prut-Dunăre Galați, formată din comunele Cavadinești, Suceveni, Oancea, Vlădești, Măstăcani, Foltești, Frumușița, Tulucești, Braniștea, Șendreni și o parte a municipiului Galați.

Obiectivul general al Strategiei a constat în promovarea creșterii economice, a diversificării, a incluziunii sociale și a creării de locuri de muncă în cadrul comunităților de pescuit și acvacultură din zona pescărească Prut-Dunăre Galați.

Rezultate așteptate: Crearea a cel puţin 35 locuri noi de munca  și menţinerea a 47 locuri de munca.

La nivelul implementării Strategiei s-au desfășurat: nr apeluri pentru primire proiecte – 7, nr proiecte depuse la FLAG – 46, nr proiecte contractate – 36, nr. proiecte reziliate – 1, nr. proiecte retrase/respinse/necontractate – 9, nr. proiecte finalizate – 36, nr. proiecte implementate de entități publice - 20,  nr. proiecte implementate de entități private -16.

Acțiunile la nivelul Strategiei s-au concretizat în realizarea de infrastructură economică, turistică și de agrement/diversificare, activități de educare, informare, reabilitări, amenajări cu rol de protejare a mediului, creare rețele cu rol de consolidare, implementare de tehnologii, sisteme procese inovative etc.

Date de contact: e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pagina web: www.flagalati.ro


Articole înrudite