03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” Data: Aprilie 2023
Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” Data: Aprilie 2023

Primăria Municipiului Tecuci, în calitate de beneficiar, implementează proiectul cu titlul “Dezvoltarea infrastructurii de transport verde prin realizarea de piste pentru biciclete la nivelul Municipiului Tecuci”, cod proiect C10-I1.4-1056. Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local, Investiția I.1.4 „Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde  - infrastructurii pentru biciclete la nivel local/metropolitan”.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea mobilității urbane durabile și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin implementarea de măsuri care să conducă la creșterea cotei modale a deplasărilor nemotorizate și în special a deplasărilor cu bicicleta, prin crearea/extinderea infrastructurii specifice dedicate acestui mod de utilizare. 

Obiectivele specifice ale proiectului: 

·         Reducerea utilizării autoturismelor și a realizării unei rețele integrate de piste de biciclete pentru facilitarea mobilității alternative nepoluante;

·         Creșterea gradului de siguranță și accesibilitate pentru pietoni;

·         Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transporturi prin dezvoltarea sistemului de transport velo;

·         Asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții;

·         Asigurarea respectării indicatorului obiectivului de investiții conform PNRR, care constă în număr de kilometri piste pentru bicicliști operaționale (km) la nivel local: 19,946 km și numărul de utilizatori ai pistelor nou construite și amenajate: 2000 de persoane.   

           Proiectul vizează creșterea calității vieții locuitorilor din Municipiul Tecuci, ca urmare  a dezvoltării unui sistem integrat de piste de biciclete, prin promovarea unei mobilități urbane velo, reducerea emisiilor GES de la nivelul întregului municipiu și implicit creșterea cotei modale a transportului cu bicicleta prin reducerea numărului mediu al deplasărilor cu vehiculul personal, aceste aspecte vor crea un mediu atractiv, modern, ecologic și accesibil pentru locuitorii săi și implicit pentru turiști. 

Beneficiarii direcți: aproximativ 2000 de persoane.

Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni, perioada de implementare realizându-se în intervalul: 08.03.2023 – 08.09.2025.

Valoarea totală a finanțării este de 22.841.564,29 lei, din care: 

·         19.194.591,84 lei, reprezentând valoarea eligibilă prin PNRR;    

·         3.646.972,45 lei, reprezentând valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile asigurate din bugetul de stat;

Informații suplimentare despre proiect se pot obține la sediul Primăriei Municipiului Tecuci, Str. 1 Decembrie 1918, nr. 66, județul Galați sau la telefon: 0372.364.111, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Persoană de contact: Dr. Ing. Hasan Valeriu Gabriel – Manager de proiect. 


Articole înrudite