Consultare privind coordonarea strategică a fondurilor europene

 
Vineri, 20 Octombrie 2017 09:52
Publicat în Fonduri UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Informarea partenerilor sociali implicaţi în coordonarea strategică a fondurilor europene structurale şi de investiţii alocate României a fost obiectivul celei de-a treia reuniuni a Comitetului de Coordonare pentru Managementul Acordului de Parteneriat (CCMAP), desfăşurată sub coordonarea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE).
”Atragerea fondurilor europene 2014-2020 continuă să fie o prioritate a Guvernului şi a structurilor implicate în coordonarea şi gestionarea lor. Până în acest moment, am finalizat desemnarea autorităţilor implicate şi nu mai avem niciun impediment pentru transmiterea declaraţiilor de cheltuieli la Comisia Europeană. Acum ne concentrăm pe accelerarea lansării de apeluri de proiecte şi pe sprijinirea beneficiarilor să le concretizeze pe cele deja aprobate. Ne bazăm si noi foarte mult pe sprijinul beneficiarilor, pentru că ritmul în care ei implementează proiectele are ca rezultat direct atragerea fondurilor”, a subliniat secretarul de stat în MDRAPFE, Mihaela Toader.
Pe parcursul întâlnirii, reprezentanţii MDRAPFE au prezentat stadiul implementării Acordului de Parteneriat şi o informare asupra poziţiei României privind Politica de Coeziune post-2020.
De asemenea, cu sprijinul reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Externe, au fost analizate implicaţiile la nivel naţional şi european ale Brexit asupra României, subiect de mare actualitate în contextul noilor evoluţii globale.
La reuniune au luat parte membrii CCMAP, precum şi alte organizaţii din mediul economic, social şi din societatea civilă, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi conducătorii Autorităţilor de Management ale programelor operaţionale 2014-2020.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu