06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
INFORMATION DAY în cadrul proiectului Black Sea Basin -LOC-FOOD ”Dezvoltare locală  și cooperare transfrontalieră în domeniul produselor agricole și a produselor tradiționale”  BSB 1101.
INFORMATION DAY în cadrul proiectului Black Sea Basin -LOC-FOOD ”Dezvoltare locală și cooperare transfrontalieră în domeniul produselor agricole și a produselor tradiționale” BSB 1101.

În data de 31 martie 2022 a avut loc la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor evenimentul științific ”INFORMATION DAY”, derulat în cadrul Proiectului BSB 1101 (www.locfood.eu), responsabil institutional Conf. dr. ing. Gabriela IORDĂCHESCU. Evenimentul a fost derulat în format hybrid (fizic și online), pe Platforma Miocrosoft Teams. La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor publice locale și naționale, institute de cercetare, asociații de producători, experți tehnici și cadre didactice din cadrul universității. Au luat cuvântul și au participat la discuții parteneri instituționali de la Direcția Agricolă Galați, Laboratorul Central pentru Controlul Calității si Igienei Vinului Panciu, Camera de Comerț si Industrie a Județului Brăila, Direcția de Sănătate Publică Galați, Consiliul Județean Galați, ANCC CAPRIROM, ADR SE (prin Biroul Planificare, Programare și Monitorizare Regionala), ONG ANDRA & LIVE – Brăila, Clusterul Inovativ ”Dunărea de Jos”, Asociația Generală a Inginerilor din România și nu în ultimul rând am avut onoarea să-i avem invitați la eveniment (on line) pe doamna dr. ing. Nastasia Belc – Director Institutul de Bioresurse București și domnul dr ing, Ștefan Pădure, președintele Asociației pentru Promovarea Alimentului Românesc.

S-au prezentat noutăți legate de schemele de calitate în creșterea valorii adăugate a produselor alimentare, produse tradiționale, calitate vs. sustenabilitate, strategia Regională de Specializare Inteligentă a Regiunii Sud-Est 2021-2027, educația antreprenorială, element de susținere a producției artizanale, și de asemenea a fost prezentată Platforma pentru Agricultură Inteligentă (ADI platform).  În cadrul acestei întâlniri s-au purtat discuții care au subliniat importanța susținerii producătorilor locali și a fost prezentată și broșura SISTEMUL ALIMENTAR LOCAL ÎN ROMÂNIA (tipărită în cadrul proiectului).

Următoarea activitate din cadrul proiectului BSB 1101 va fi Festivalului Internațional din Campusul Universitar din strada Domnească nr. 111, Galați, pe 20 mai 2022 începând cu ora 10.30. Participanți din zona de SE A României (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea), dar și țări ca Grecia, Republica Moldova, Bulgaria, Ucraina își vor prezenta produsele cu scopul de a convinge consumatorii ce înseamnă tradiția și valoarea acestor produse.

Proiect cofinanțat din Programul Operațional Comun Bazinului Mării Negre 2014-2020.

“Acest material a fost publicat cu asistența financiară a Uniunii Europene. Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a autorului Universitatea Dunărea de Jos Galați și nu poate fi în niciun caz considerat a reflecta punctele de vedere ale Uniunii Europene.”


Articole înrudite