18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Lansarea proiectului „Achiziția de echipamente performante pentru dotarea Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului de Psihiatrie «Elisabeta Doamna» Galați”
Lansarea proiectului „Achiziția de echipamente performante pentru dotarea Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului de Psihiatrie «Elisabeta Doamna» Galați”

Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Galați, în calitate de Beneficiar, a semnat cu Ministerul Sănătății, în calitate de Coordonator de reforme și investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, contractul de finanțare nr. 2.2/53864 din 15.03.2023 pentru implementarea proiectului ”Achiziția de echipamente performante pentru dotarea Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului de Psihiatrie «Elisabeta Doamna» Galați” în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență PNRR, Pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională; Componenta 12 - Sănătate, Investiția I1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești, Investiția specifică: I1.3: Unități de asistență medicală ambulatorie în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C12/MS/I1.3, cod apel MS-0013 - Apel de proiecte gestionat de Ministerul Sănătății, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

Valoarea totală a contractului de finanțare aferent proiectului este de 3.292.151,33 lei cu TVA, din care:

- Valoare eligibilă din PNRR: 2.766.513,72 lei

- Valoare TVA eligibil aferent PNRR: 525.637,61 lei

Obiectivul proiectului constă în îmbunătățirea capacității și capabilității Ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului de Psihiatrie ”Elisabeta Doamna” Galați cu echipamente medicale performante pentru creșterea calității serviciilor medicale oferite pacienților care se adresează Ambulatoriului de specialitate.

Rezultatele urmărite prin implementarea proiectului:

- Dezvoltarea la nivel local a infrastructurii medicale prespitalicești prin achiziționarea de echipamente pentru infrastructura ambulatorie. Dotările propuse în cadrul proiectului vor fi utilizate în cadrul:

· Laboratorului de analize medicale,

· Cabinetelor medicale în specialitățile: Cardiologie, Medicină internă, Neurologie, Psihiatrie adulți și Psihiatrie copii,

· Compartiment explorări funcționale,

· Compartiment de kinetoterapie.

- Beneficii pentru pacienți:

· Reducerea duratei medii per examinare,

· Creșterea încrederii pacienților în actul medical

· Susținerea unui nivel de competență superior pe care unitatea medicală îl poate asigura.

Durata de implementare a proiectului este 21 de luni, începând cu data de 15.03.2023.

Date de contact: Manager proiect – Holban Nicoleta - Daniela – Manager public,

str. Domnească, nr. 54, tel. 0740435734, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Articole înrudite