Lansarea Start-Up Nation 2018 va avea loc după cevor fi efectuate plăţile aferente etapei din anul 2017

 
Joi, 26 Aprilie 2018 00:00
Publicat în Fonduri UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu Ştefan Oprea, a anunţat că plăţile acordate în cadrul programului Start-Up Nation au fost virate către 1.270 de beneficiari, până la data de 23 aprilie 2018. „Programul Start-Up Nation 2017 se derulează în parametri normali, ultima cerere de plată urmând a fi transmisă până la data de 29 septembrie 2018. Până în prezent, peste 1.900 de dosare complete de decont au fost depuse la Agenţiile pentru IMM, Atragere de Investiţii şi Promovare Export, dintre care peste 1.300 reprezintă deconturi aprobate. Programul Start-Up Nation este prioritar pentru noi, datorită beneficiilor pe care le aduce în plan economic şi social, prin crearea a 21.000 de noi locuri de muncă în România, din care peste 16.000 în rândul şomerilor, absolvenţilor sau persoanelor defavorizate", a declarat ministrul Radu Ştefan Oprea.
Potrivit portalului fonduri-structurale.ro, în scopul accelerării ritmului acordării plăţilor pentru beneficiari, toţi aplicanţii care, până la această dată, nu au depus cereri de plată au fost contactaţi telefonic direct şi au fost consiliaţi de către specialişti, astfel încât solicitările acestora să poată fi procesate mai rapid de către agenţiile teritoriale. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat este pregătit să vireze toţi banii acordaţi prin intermediul acestui program. „Accelerarea procesului de acordare a plăţilor în cadrul Programului Start-Up Nation este o măsură luată din dorinţa de a finaliza cât mai rapid şi într-o proporţie cât mai mare toate plăţile către beneficiari, în condiţiile în care acest lucru reprezintă o provocare căreia suntem încrezători că îi putem face faţă, deşi capacitatea noastră administrativă şi a partenerilor noştri este limitată", a adăugat ministrul Radu Ştefan Oprea. Termenul pentru finalizarea operaţiunilor de creditare şi garantare este 30 aprilie 2018, iar ultima plată către beneficiarii programului va fi efectuată până la sfârşitul lunii decembrie 2018.
Implementarea Programului Start-Up Nation 2018 se va derula în acord cu 3 principii procedurale menite să înlesnească accesul beneficiarilor la finanţare, anume simplificare, transparentizare, uniformizare. În acest sens va fi publicat un ghid privind procedurile de implementare a programului, astfel încât la toate ghişeele băncilor partenere şi cele ale agenţiilor locale să existe un tratament egal şi să fie utilizate aceleaşi documentaţii. În condiţiile simplificării şi uniformizării proceselor de acordare a sumelor plătite prin intermediul programului Start-Up Nation 2018, termenul estimat pentru efectuarea plăţilor este de 3 luni de la lansarea acestuia. Termenul de lansare a programului Start-Up Nation 2018 va fi influenţat în principal de rapiditatea efectuării plăţilor aferente etapei din anul 2017, toate resursele financiare fiind disponibile în acest sens.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu