22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Se prelungeşte cu o lună sesiunea pentru investiţiile în infrastructura de irigaţii
Se prelungeşte cu o lună sesiunea pentru investiţiile în infrastructura de irigaţii
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă prelungirea sesiunii de depunere a cererilor de finanţare pentru Submăsura 4.3 I - Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice - Componenta infrastructură de IRIGAŢII, până la data de 30 septembrie 2017, ora 16.00. 
„Prelungirea termenului de primire a cererilor de finanţare, atât pentru teritoriul naţional cât şi pentru zona ITI Delta Dunării, s-a decis pentru a răspunde solicitărilor primite în acest sens din partea potenţialilor beneficiari. Aceştia au motivat că au proiecte în diferite faze de întocmire, dar pentru obţinerea anumitor documente obligatorii – cum ar fi documentele de la Oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară sau certificatele de urbanism emise de Consiliile Judeţene – au nevoie de o perioadă mai mare de timp. Este adevărat, proiectele care au ca scop modernizarea infrastructuri de irigaţii sunt proiecte complexe, iar Agenţia va sprijini efortul celor care îşi asumă un astfel de angajament.” a precizat Directorul General al AFIR, Adrian-Ionuţ CHESNOIU.Până în prezent, pentru investiţii în infrastructura de irigaţii, atât pentru zona ITI Delta Dunării, cât şi pentru restul teritoriului, s-au depus în total 36 de proiecte, în valoare de peste 37 milioane euro. 
Pentru finanţare prin sM 4.3 – Componenta Irigaţii mai sunt disponibili 263,6 milioane euro pentru teritoriul naţional şi 13 milioane euro pentru zona ITI – DD. Pragul lunar de calitate pentru luna septembrie este de 20 de puncte. Depunerea cererilor de finanţare se realizează on-line pe pagina oficială a Agenţiei, www.afir.info pentru submăsura amintită. Toţi cei interesaţi să depună proiecte, pot consulta gratuit Ghidul solicitantului şi anexele aferente pe site-ul AFIR, la secţiunea „Investiţii PNDR”.

Articole înrudite