20 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un primar a dat un ordin prin care interzice să mai ningă în comună
Un primar a dat un ordin prin care interzice să mai ningă în comună

Un primar din nordul Franţei a emis un ordin prin care interzice să mai ningă în comună, exasperat de reclamaţiile localnicilor. Alesul este foarte mândru de efectul decretului său municipal, pe care intenţionează să-l afişeze peste tot!

Publicaţia "La Voix du Nord" relatează: "Primarul din Raillencourt-Sainte-Olle emite un regulament care interzice căderea zăpezii în comună". În urma evenimentelor meteorologice de săptămâna trecută, primarul din Raillencourt-Sainte-Olle, Bernard De Narda, a emis un ordin municipal prin care interzice căderea zăpezii în comună. O măsură plină de umor care ascunde o adevărată revoltă.

"Articolul 1: începând de astăzi, se interzice căderea zăpezii pe teritoriul Raillencourt-Sainte-Olle". Primarul din Raillencourt-Sainte-Olle pare să creadă că cel mai bun remediu pentru un rău mare este un remediu mare. Decretul municipal, care, în conformitate cu articolul 2, va fi "afişat în locurile publice", îşi expune clar motivele: "Având în vedere vremea extrem de rece în perioada 17- 21 ianuarie...", "Având în vedere căderile de zăpadă şi ploaia îngheţată din această perioadă...", începe Bernard De Narda.

Lipsa resurselor materiale şi umane! Vremea nu este nici pe departe singura vinovată. Pentru că în decret se mai precizează: "Având în vedere observaţiile făcute de locuitori în sensul că serviciile comunale nu şi-au îndeplinit sarcina de deszăpezire a tuturor drumurilor comunale, aşa cum ar fi trebuit (...) şi mai ales recunoaşterea lipsei de resurse materiale şi umane şi a imposibilităţii municipalităţii de a investi în utilaje performante de deszăpezire".

"Este bine să ai un pic de umor!". Primarul este foarte mândru de efectul regulamentului său municipal, pe care intenţionează să îl expună peste tot. "Este bine să ai un pic de umor! Dar el nu ascunde adevăratul motiv: Pentru a reduce la tăcere oamenii intoleranţi, pentru a-i contracara! Primarul şi-a pierdut zâmbetul în acest moment", scrie "La Voix du Nord". El spune că, alături de adjunctul său, au fost agasaţi cu sute de apeluri: "Telefoanele noastre au devenit roşii de la numărul de apeluri pe care le-am primit. Şi pentru ce? 4 cm de zăpadă? Primarul nu poate fi considerat responsabil pentru toate!". "În urmă cu 60 de ani era zăpadă, dar nu existau pluguri de zăpadă... Şi oamenii îşi făceau poteci pentru a merge la muncă. Trebuie să înveţi să respecţi anotimpurile şi să nu trăieşti pe moment", a mai spus pentru "La Voix du Nord", Bernard De Narda.

Ce spun localnicii! Pe reţelele de socializare, unii locuitori din zonă îşi exprimă regretul faţă de publicarea ordinului. "Ar fi fost bine dacă autoritatea locală ar fi comunicat pe reţelele de socializare, de îndată ce a început vremea rea, despre lipsa resurselor de deszăpezire", a declarat un locuitor din zonă, notează adevarul.ro.


Articole înrudite