27 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Înmormântarea este pregătită! Cât mai are de trăit Regele Charles
Înmormântarea este pregătită! Cât mai are de trăit Regele Charles

Deşi monarhul se tratează de cancer, serviciile neobosite lucrează. Întocmai ca operaţiunea „London Bridge”, numele de cod al înmormântării Reginei Elisabeta, se pregăteşte intens operaţiunea „Menai Bridge”, ce se referă la detaliile înmormântării lui Charles.
În plină luptă cu cancerul, suveranului britanic i s-au mai dat aproximativ doi ani de viaţă, notează okmagazine.ro.
La doar 18 luni după ce a urcat pe tron, domnia regelui Charles al III-lea a fost perturbată de un diagnostic de cancer galopant, iar un raport susţine chiar că monarhului i s-au mai dat doar doi ani de trăit.
Planurile de înmormântare sunt deja stabilite, anunţă presa britanică. Monarhia este zguduită din temelii, mai ales că un alt membru important face chimioterapie, chipurile, preventivă: Prinţesa de Wales, Catherine, soţia Prinţului William.
Criza regală are o amploare fără precedent, tocmai de aceea, Regele Charles a făcut tot posibilul să apară în public de Paşte. Anglia protestantă a sărbătorit Paştele în ultimul weekend al lunii martie.
În tradiţia britanică de la Palat, fiecare înmormântare regală primeşte un nume de cod. Spre exemplu, cu mult înainte de moartea Prinţului Philip au fost puse la punct toate detaliile operaţiunii „Forth Bridge”, după denumirea unui pod între regiunile scoţiene Edinburgh şi Fife. „Forth Bridge is down!” era numele de cod sub care s-a anunţat decesul soţului Reginei Elisabeta. Suverana însăşi avea funeraliile pregătite sub numele de operaţiunea „London Bridge”.
Potrivit In Touch, planurile de înmormântare ale lui Charles au fost schiţate şi dezvăluite în timp ce monarhul continuă să se lupte cu o formă nedezvăluită de cancer.
Procesiunea funerară a monarhului, numită „Operaţiunea Podul Menai”, va fi similară cu ceremoniile răposatei sale mame, Regina Elisabeta a II-a, numită „Operaţiunea Podul Londrei”.
„Operaţiunea Menai Bridge” va conţine câteva protocoale familiare: trupul său neînsufleţit va fi mutat din sala tronului de la Palatul Buckingham la Westminster Hall. Va odihni acolo, iar înmormântarea sa oficială va avea loc nouă zile mai târziu. Probabil va fi îngropat în cripta regală de la Castelul Windsor.
„Este un lucru destul de obişnuit în rândul membrilor regali, sunt obişnuiţi să-şi planifice înmormântarea şi să-şi exprime doleanţele cu privire la procesiune”, a detaliat un apropiat de la Palat, mărturisind că „starea Regelui este mai gravă decât îşi imaginează oamenii!”.
„Va beneficia de tot fastul şi pompa cuvenite unui monarh britanic”, a mai adăugat sursa.
Potrivit publicaţiei de ştiri, starea regelui este mult mai gravă decât se bănuieşte şi doctorii i-ar mai fi dat maxim doi ani de viaţă.
„Regele Charles este mult mai bolnav decât lasă Palatul să se înţeleagă! Situaţia este disperată, cancerul îl mănâncă de viu, este foarte fragil”, a adăugat sursa pentru publicaţia In Touch.

Articole similare: Misterioasa spitalizare a prinţesei Kate privează monarhia britanică de cuplul său vedetă


Articole înrudite