Circa o treime dintre minorii de care se ocupa organizaţia caritabilă ''Refugee Youth Service'' sunt daţi dispăruţi de la desfiinţarea, în octombrie, a taberei de refugiaţi ''Jungla din Calais'' din nordul Franţei, relatează agenţia Reuters. Organizaţia neguvernamentală a afirmat că nu mai poate da de urma a circa o treime din cei 179 de minori pe care îi depistase după ce buldozerele au intrat în tabăra ''Jungla din Calais'', unde trăiau până la 10.000 de persoane refugiate din cauza războiului sau a sărăciei din Orientul Mijlociu şi Africa. Soarta copiilor care stăteau în tabăra sordidă, unde migranţii veneau în speranţa de a trece în Marea Britanie, a reprezentat o problemă politică pentru guvernul britanic.
Lideri religioşi, grupuri pentru apărarea drepturilor refugiaţilor şi partide din opoziţie au acuzat Londra de tergiversare în ce priveşte soluţionarea problemei migranţilor minori neînsoţiţi. Potrivit organizaţiei ''Refugee Youth Service'', care a activat în tabăra din Calais din noiembrie 2015, lipsa de informaţii şi confuzia generală în legătură cu ceea ce se va întâmpla cu migranţii minori, i-a determinat pe mulţi dintre ei să dispară. ''Ei sunt dintre cei mai vulnerabili copii din lume, au fost abandonaţi de mai multe ori'', a declarat cofondatorul organizaţiei Ben Teuten într-un comunicat, adăugând: ''Când ei dispar suntem extrem de preocupaţi, deoarece ar putea fi racolaţi de către traficanţii de persoane şi este puţin probabil să ceară sprijin din partea statului după cum au fost trataţi până în prezent''. La începutul acestei luni, autorităţile franceze au început să mute din ''Jungla din Calais'' circa 1.500 de migranţi minori neînsoţiţi către centre de primire din întreaga ţară.
''Refugee Youth Service'' a făcut apel la guvernele francez şi britanic să ofere informaţii mai clare migranţilor minori şi le-a cerut autorităţilor să raporteze cazurile de copii care dispar de la centrele de primire.