15 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Kate, cel mai popular membru al familiei regale
Kate, cel mai popular membru al familiei regale

Prinţesa de Wales a devenit cel mai popular membru al familiei regale britanice după ce a dezvăluit în mod public că a fost diagnosticată cu cancer, informează miercuri DPA.
Prinţesa Kate l-a devansat astfel pe soţul ei, prinţul William, întrucât 76% dintre britanicii chestionaţi au afirmat că au o opinie pozitivă despre viitoare regină a Regatului Unit.
Popularitatea ei a crescut cu şase puncte procentuale de la începutul acestui an, perioadă în care prinţesa Kate a dat publicităţii o înregistrare video adresată naţiunii britanice în care a anunţat că a început un tratament oncologic bazat pe chimioterapie.
Prinţul William, moştenitorul tronului, cu un rating pozitiv de 73% în acest sondaj realizat de YouGov, a coborât de pe prima poziţie, cu o scădere de un punct procentual faţă de ianuarie, şi ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai populari membri ai familiei regale britanice.
Aproximativ o cincime dintre cei chestionaţi (21%) au avut o părere negativă despre prinţul William, faţă de 15% în cazul prinţesei Kate.
Sora regelui Charles al III-lea, prinţesa Anne, ocupă locul al treilea, cu un rating pozitiv de 71%. Anne, care deţine titlul de prinţesă regală, a avut totodată cel mai mic rating negativ, de doar 13%.
Ea este urmată de regele Charles, care, la fel ca prinţesa Kate, urmează un tratament în această perioadă împotriva unei forme de cancer.
Regele britanic are un rating pozitiv de 63% şi un rating negativ de 30%, fiind urmat de unul dintre fraţi săi mai tineri, prinţul Edward, duce de Edinburgh, cu un rating pozitiv de 54%, în timp ce regina Camilla, care a crescut cu două puncte procentuale începând din ianuarie, în condiţiile în care 50% dintre respondenţi au spus că au o părere favorabilă despre Camilla.
Mai puţin de o treime au o părere pozitivă despre ducele şi ducesa de Sussex, cu 31% pentru Harry şi 26% pentru Meghan.
Prinţul Andrew, duce de York, al cărui interviu dezastruos din emisiunea "Newsnight" a fost readus în atenţia publicului luna aceasta odată cu lansarea producţiei Netflix "Scoop", rămâne cel mai puţin popular membru al familiei regale britanice dintre cei care au fost incluşi în sondajul YouGov.
Aproximativ 6% dintre respondenţi au o părere pozitivă despre prinţul Andrew, iar 86% dintre ei au o părere negativă.
YouGov a chestionat 2.004 de adulţi britanici între 2 şi 3 aprilie, notează Agerpres.

Citeşte şi Amantlâc la Casa Regală! Prinţul William şi Kate, la un pas de divorţ?


Articole înrudite