20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Prinţul William şi-a reluat angajamentele publice
Prinţul William şi-a reluat angajamentele publice

Prinţul William, moştenitorul coroanei britanice, şi-a reluat joi activităţile publice cu o vizită la o asociaţie de ajutor alimentar, primul său angajament oficial după ce soţia sa, Kate, a dezvăluit că a început un tratament împotriva cancerului, informează AFP.
Prinţul, în vârstă de 41 de ani, a vizitat la prânz Surplus to Supper, o asociaţie caritabilă de redistribuire a surplusului de alimente din Surrey, la vest de Londra.
În timpul vizitei, o voluntară a asociaţiei caritabile i-a înmânat prinţului două felicitări de însănătoşire grabnică, una pentru Kate şi cealaltă pentru regele Charles al III-lea, care suferă la rândul său de cancer.
Voluntara în vârstă de 71 de ani, Rachel Candappa, a subliniat că, pe lângă faptul că este membru al familiei regale, William este "un soţ şi un tată pentru copii" şi i-a spus acestuia să aibă grijă de Kate.
William a vizitat apoi un centru pentru tineri din capitala Marii Britanii care primeşte cu regularitate livrări din partea asociaţiei caritabile.
Înfiinţată în 2017, asociaţia caritabilă redistribuie zilnic peste trei tone de alimente şi îşi propune să salveze echivalentul a trei milioane de mese de la risipă, potrivit Palatului Kensington, care subliniază aspectul ecologic al proiectului, una dintre priorităţile prinţului William.
De la anunţul de la sfârşitul lunii martie că prinţesa de Wales suferă de cancer, William a fost văzut vineri, 12 aprilie 2024, în tribune la meciul Aston Villa-Lille la Birmingham, în compania fiului său cel mare, George, în vârstă de 10 ani.
Relaxat şi zâmbitor, prinţul, un suporter fervent al clubului din Birmingham, purta o eşarfă în culorile echipei, care s-a impus cu 2-1 în prima manşă a sferturilor de finală din Conference League.
Prinţesa Kate a dezvăluit într-o înregistrare video la sfârşitul lunii martie că suferă de cancer, fără a preciza natura acestuia, şi că a început un tratament prin chimioterapie.
Cuplul princiar şi copiii lor nu au luat parte la slujba de Paşte de la capela St. George de pe domeniul regal Windsor, care a avut loc la o săptămână după acest anunţ, notează Agerpres.

Citeşte şi

Kate, cel mai popular membru al familiei regale

Înmormântarea este pregătită! Cât mai are de trăit Regele Charles

Amantlâc la Casa Regală! Prinţul William şi Kate, la un pas de divorţ?


Articole înrudite