13 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
''Spidermanul francez'' a escaladat un zgârie-nori pentru a transmite un mesaj de pace
''Spidermanul francez'' a escaladat un zgârie-nori pentru a transmite un mesaj de pace

Alpinistul Alain Robert, supranumit "Spidermanul francez", a escaladat luni clădirea-turn Coupole Totale, sediul companiei TotalEnergies din cartierul La Defense din vestul Parisului pentru a transmite "un mesaj de pace" în cea de-a 31-a zi a războiului dintre Israel şi Hamas, informează AFP.
Purtând o vestă galben fluorescent, pantaloni roşii şi pantofi de escaladă, Alain Robert a escaladat cei 179 de metri ai clădirii sub privirile trecătorilor din celebrul cartier de afaceri din Paris. Apoi, el a fost reţinut de Poliţie, a precizat Prefectura din Hauts-de-Seine.
"A fost plasat în arestul Poliţiei pentru că a pus în pericol viaţa altor persoane, acuzaţii retrase ulterior de Parchet", a detaliat prefectura luni după-amiază, precizând că alpinistul a fost eliberat.
Prin această ascensiune, Alain Robert a explicat că a dorit să transmită "un mesaj de pace" pentru ca "marii lideri ai lumii să se aşeze la masa discuţiilor, să se reunească, să facă ceva pentru a rezolva odată pentru totdeauna acest conflict dintre Palestina şi Israel".
Războiul dintre Israel şi Hamas a fost declanşat de atacul sângeros, fără precedent, comis de mişcarea islamistă palestiniană, pe 7 octombrie, pe teritoriul israelian. În semn de represalii, Israelul a jurat să "anihileze" Hamas, bombardând fără încetare Fâşia Gaza, teritoriu asediat în care locuiesc 2,4 milioane de palestinieni. Armata israeliană a lansat în Fâşia Gaza o operaţiune terestră pe 27 octombrie.
Alain Robert, în vârstă de 61 de ani, transmite cu regularitate mesaje politice în timp ce escaladează faţadele unor clădiri celebre. El are la activ peste 100 de ascensiuni de acest tip, inclusiv pe Burj Khalifa (828 de metri) din Dubai şi pe Turnul Eiffel din Paris, figurând totodată în Cartea Recordurilor Guinness, notează Agerpres.


Articole înrudite