Actriţa Emma Thompson şi soţul refuză să-şi mai achite impozitele

 
Marți, 03 Martie 2015 00:00
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Actriţa britanică Emma Thompson şi soţul ei, actorul Greg Wise, s-au angajat în mod public să nu mai plătească impozite până când toate persoanele implicate în scandalul de evaziune fiscală legat de banca HSBC nu vor fi condamnate şi închise pentru ilegalităţile comise, scrie „Huffington Post”.
„Am fost cu bucurie un plătitor de taxe şi impozite pentru că sunt un socialist convins şi cred că suntem toţi în aceeaşi barcă”, a declarat artistul, adăugând că se simte „dezgustat”, atât de HSBC, cât şi de fiscul britanic. „Nu mai dau niciun ban până când toţi aceşti nenorociţi nu intră în puşcărie”, a susţinut el, anunţând că soţia i se alătură în acest act de nesupunere civică.
El a făcut aceste comentarii după apariţia în presă a informaţiilor referitoare la modul în care filiala elveţiană a HSBC, cea mai mare bancă britanică, a consiliat şi ajutat oameni extrem de bogaţi din numeroase ţări, printre care şi Marea Britanie, pentru a se sustrage de la plata unor impozite de ordinul a milioane de dolari (euro sau lire).
Nemulţumirea lui Greg Wise faţă de HMRC (Her Majesty\'s Revenue and Customs) este legată de lipsa unei anchete la HSBC din partea acestui departament britanic de colectare a taxelor.
HSBC şi-a cerut public scuze, insistând chiar că banca „nu are nicio dorinţă de a face afaceri cu clienţi care se sustrag de la plata impozitelor sau care nu îndeplinesc standardele sale referitoare la infracţiuni financiare”.
Acest lucru nu a fost însă suficient din punctul de vedere al actriţei, deţinătoare a unui Oscar, şi a soţului ei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu