”Concediu” pentru îngrijirea câinelui

 
Marți, 17 Octombrie 2017 00:01
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unei italience angajate la Universitatea La Sapienza din Roma i-au fost acordate două zile libere plătite pentru a-şi putea îngriji câinele bolnav, informează DPA şi Daily Mail.
Femeia, care trăieşte singură, a solicitat două zile libere plătite, a indicat organizaţia de protecţie a animalelor LAV. Nu avea altă soluţie pentru a putea avea grijă de setter-ul ei Cucciola, în vârstă de 12 ani, care urma să fie operat. Solicitarea i-a fost însă respinsă.
Proprietara câinelui a citat iniţial "motive legate de familie" pentru absenţa sa, însă angajatorul a insistat să îşi ia cele două zile din concediu.
După ce LAV a oferit asistenţă juridică femeii, angajatorul a revenit asupra deciziei, acordându-i cele două zile libere solicitate.
Organizaţia pentru drepturile animalelor a susţinut în instanţă că neacordarea îngrijirii unui animal aflat la ananghie este echivalentă cu un act de cruzime la adresa animalelor, iar justiţia i-a acordat câştig de cauză femeii.
"Este un alt pas important în vederea recunoaşterii faptului că animalele... fac parte din familie din toate punctele de vedere", a declarat preşedintele LAV Gianluca Felicetti.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu