04 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
”Concediu” pentru îngrijirea câinelui
”Concediu” pentru îngrijirea câinelui

Unei italience angajate la Universitatea La Sapienza din Roma i-au fost acordate două zile libere plătite pentru a-şi putea îngriji câinele bolnav, informează DPA şi Daily Mail.
Femeia, care trăieşte singură, a solicitat două zile libere plătite, a indicat organizaţia de protecţie a animalelor LAV. Nu avea altă soluţie pentru a putea avea grijă de setter-ul ei Cucciola, în vârstă de 12 ani, care urma să fie operat. Solicitarea i-a fost însă respinsă.
Proprietara câinelui a citat iniţial "motive legate de familie" pentru absenţa sa, însă angajatorul a insistat să îşi ia cele două zile din concediu.
După ce LAV a oferit asistenţă juridică femeii, angajatorul a revenit asupra deciziei, acordându-i cele două zile libere solicitate.
Organizaţia pentru drepturile animalelor a susţinut în instanţă că neacordarea îngrijirii unui animal aflat la ananghie este echivalentă cu un act de cruzime la adresa animalelor, iar justiţia i-a acordat câştig de cauză femeii.
"Este un alt pas important în vederea recunoaşterii faptului că animalele... fac parte din familie din toate punctele de vedere", a declarat preşedintele LAV Gianluca Felicetti.

Articole înrudite

La data de 3 decembrie 2023, în jurul orei 17:05, la intersecţia dintre strada 1 Decembrie 1918 ş ...

Grav accident cu victime în judeţul Galaţi

Ole, ole, mulţumim Oţelule !

Cutremur, duminică noaptea, de 4,7 grade