Cum alegi încălzirea pentru locuinţa ta

 
Miercuri, 27 Decembrie 2017 13:38
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alegerea tipului de încălzire potrivit pentru casa ta poate fi de multe ori o sarcină destul de complexă, mai ales în situaţiile când nu prea ai informaţii despre domeniu. Cu toate acestea, nu trebuie să te sperii, deoarece avem pentru tine câteva sfaturi de bază, pe care să le iei în considerare atunci când alegi modalitatea prin care să-ţi faci căminul cât mai confortabil.
1. Ţine cont de suprafaţă
Ca să poţi avea parte de încălzirea cât mai bună, trebuie să îţi ştii suprafaţa casei tale. În funcţie de aceast amănunt vei şti dacă alegerea ta este una corectă pentru ca tu să ai parte de căldură fără să forţezi centrala şi fără să ai alte pierderi.
Poţi să alegi cazane pe peleţi cum sunt cele de pe https://www.qmag.ro/centrale-termice-cu-peleti/ pentru a avea o temperatură constantă în mediul în care trăieşti. Acestea sunt ideale datorită posibilităţii de a seta temperatura pe care o doreşti în fiecare cameră, şi în acelaşi timp, vei beneficia de apă caldă în orice moment al zilei.

2. Izolează-ţi locuinţa
Dacă locuinţa ta nu este bine izolată, pereţii vor fi mult mai reci şi pot apărea diverse probleme. Printre cele des mai întâlnite se numără apariţia igrasiei, frigul din casă şi un consum mai mare al căldurii necesare.
În cazul în care sunt nişte impedimente care nu îţi permit izolaţia totală sau parţială, va trebui să apelezi la o încălzire mai puternică pentru locuinţa ta, şi probabil o factură un pic mai mare.

3. Ia în calcul numărul de puncte sanitare
Nu doar suprafaţa casei contează ci şi numărul băilor. Dacă deţii un număr mai mare de băi în casă, pe care ştii că le utilizezi des, va trebui să alegi cazanele pe peleţi ţinând cont de acest amănunt. Pe Qmag.ro găseşti modele diverse de centrale şi cazane pentru toate nevoile încălzirii căminului tău, indiferent de suprafaţa pe care o are.

4. Apelează la un specialist
Când eşti extrem de pierdut cu alegerea unei centrale, poţi întreba un specialist pentru mai multe detalii orientative. Vei vedea că orice vânzător de surse termice va fi receptiv şi îţi va oferi o consulaţie care îţi permite să te orientezi spre alegerea corectă.
Atunci când te muţi într-o casă nouă este ideal să pui la punct aspectele de încălzire. În acest mod nu vei avea mai apoi probleme în lunile reci ale anului. De asemenea, dacă locuieşti la bloc şi doreşti o schimbare din acest punct de vedere, nu ar trebui să mai stai pe gânduri. O investiţie într-o centrală potrivită te va scăpa de frigul de peste an şi îţi va oferi confortul pe care orice om îl merită!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu