30 SEPTEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Doliu în lumea cinematografiei: A murit în somn!
Doliu în lumea cinematografiei: A murit în somn!

Lumea cinematografiei internaţionale a primit o nouă lovitură, în urmă cu o zi. Anunţul că celebra actriţă Angela Lansbury, în vârstă de 96 de ani, s-a stins din viaţă, i-a făcut pe cei care o iubeau să se întristeze. Cea care a jucat rolul Jessicăi Fletcher, în serialul „Verdict: crimă!”, va rămâne mereu în amintirea fanilor săi, notează cancan.ro.
Din păcate, din ce în ce mai mulţi actori consacraţi de la Hollywood se sting din viaţă. Este şi cazul Angelei Lansbury care i-a delectat, de-a lungul timpului, pe  numeroşii săi admiratori. Rolurile sale au adus un plus cinematografiei internaţionale, fiind recompensată cu multe premii şi distincţii.
Anunţul cu privire la moartea actriţei a fost făcut de către familia acesteia, pe reţelele de socializare. Copiii Angelei Lansbury au declarat faptul că, mama lor a murit cu numai cinci zile înainte de a împlini 97 de ani.
„Copiii doamnei Angela Lansbury anunţă, cu durere în suflet, că mama lor a murit liniştită în somn, acasă, în Los Angeles, la ora 1:30 AM, astăzi, marţi, 11 octombrie 2022, cu doar cinci zile înainte de a împlini 97 de ani”, a declarat familia actriţei, pe conturile de socializare.

a murit angela lansbury

Angela Lansbury sau „Dame Angela”, aşa cum au numit-o mulţi de-a lungul anilor, a fost una dintre actriţele Epocii de Aur a cinematografiei internaţionale. S-a născut în 1925 la Londra, urmând să se mute la New York şi să obţină primul său rol la vârsta de 19 ani. De departe cel mai cunoscut rol al actriţei a fost cel din serialul „Verdict: crimă!”, care i-a adus, pe lângă o avere substanţială, multe nominalizări la Premiile Emmy.
Aşa cum era de aşteptat, actriţa a primit şi câteva nominalizări la Globurile de Aur, câştigând şase dintre acestea pentru rolurile pe care le-a interpretat în filmele „Lumina de gaz/ Gaslight”, „Portretul lui Dorian Grey/ The Picture of Dorian Grey” şi „Candidatul manciurian/ The Manchurian Candidate”, potrivit sursei citate.

Articole înrudite