20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Florile şi frumuseţea efemeră, în prim-plan la Met Gala 2024
Florile şi frumuseţea efemeră, în prim-plan la Met Gala 2024

Vedetele s-au reunit luni, la gala Muzeului Metropolitan (Met) din New York, un eveniment de neratat situat la răscrucea dintre modă, cultură populară şi filantropie, transmite AFP. Ediţia din acest an a fost inspirată de cartea "The Garden of Time", de J.G. Ballard.
Prinţul muzicii reggaeton, Bad Bunny, a dat tonul, purtând un costum închis la culoare, o pălărie mare evocând perioada dinastiei Tudorilor şi cu un buchet negru, asortat.
Actriţa Zendaya şi-a făcut apariţia într-o ţinută marca John Galliano (Maison Margelia), o rochie în tonuri de albastru electric şi smarald, cu voal şi pene delicate. Ea a fost văzută ulterior cu un alt look, o rochie cu trenă lungă, neagră, şi o pălărie plină de trandafiri.
Zendaya, în vârstă de 27 de ani, şi Bad Bunny, de 30 de ani, au coprezidat seara, alături de Jennifer Lopez, purtând o rochie Schiaparelli transparentă şi strălucitoare, şi de actorul Marvel Chris Hemsworth şi redactorul şef al Vogue, Anna Wintour.
Bad Bunny s-a declarat "binecuvântat" pentru prezenţa sa la gală. "Mulţumită unui vis pentru care am muncit, s-au împlinit şi alte (vise) pe care nici nu mi le imaginasem", a declarat cântăreţul, unul dintre cei mai difuzaţi artişti în streaming.
Pe parcursul serii, câteva sute de manifestanţi pro-palestinieni s-au apropiat scandând de celebrul 5th Avenue, unde este situat muzeul. Poliţia, care a arestat mai multe persoane, i-a ţinut la distanţă în spatele unor bariere, au constatat jurnaliştii AFP.
În spatele altor bariere, sute de fani încercau să zărească celebrităţile. Unii dintre ei au fost probabil dezamăgiţi de faptul că Rihanna, una dintre cele mai aşteptate vedete, nu şi-a făcut apariţia.
Având ca temă "frumuseţile adormite" şi "grădina timpului" drept cod vestimentar, o aluzie la nuvela despre frumuseţea efemeră a scriitorului SF J.G. Ballard, creaţiile au pus accent pe natură.
Florile au fost omniprezente. Brodate, sub formă de volane, pe trena rochiilor, ca ornamente, ele au fost văzute la ţinutele actriţei Uma Thurman, rapperiţei Nicki Minaj, cântăreţelor Erykah Badu şi Camila Cabello şi la cea mai ascultată artistă francofonă din lume, Aya Nakamura, cu părul blond platinat şi o rochie strălucitoare şi senzuală.
Rochia fără bretele de la Balmain a cântăreţei sud-africane Tyla, care evoca "nisipurile timpului" - însoţită de un accesoriu în formă de clepsidră - a fost atât de mulată încât vedeta a avut nevoie să fie luată pe sus pentru a urca treptele.

TikTok şi IA

Extravaganţa a fost asigurată de Lana Del Rey, ale cărei ramuri ce i se ridicau din rochie îi susţineau un baldachin de tul deasupra capului, dar şi de rapperiţa Cardi B, pentru a cărei trenă a fost nevoie de nouă ajutoare îmbrăcate în smochinguri. Ea a comparat-o cu un "trandafir negru".
Pe covorul galei a păşit, de asemenea, directorul TikTok, Shou Zi Chew, a cărui aplicaţie video ultra-populară pentru tineri, însă aflată în vizorul autorităţilor americane, a sponsorizat seara.
Scopul galei Met este de a finanţa departamentul de modă al prestigiosului muzeu, The Costume Institute.
Potrivit The New York Times, un loc la cina din acest an a costat 75.000 de dolari, iar o masă întreagă 350.000 de dolari. Ediţia precedentă a adus încasări de aproximativ 22 de milioane de dolari.
Evenimentul are loc în prima zi de luni din luna mai şi însoţeşte deschiderea marii expoziţii anuale a The Costume Institute.
Anul acesta, Met a apelat la tehnologie pentru a-şi aduce la viaţă "frumuseţile adormite", cele mai preţioase, originale şi uneori fragile piese dintr-o colecţie extraordinară de 33.000 de haine şi accesorii ce acoperă mai multe secole de istorie a modei.
De asemenea, muzeul a colaborat cu OpenAI, specializat în inteligenţă artificială generativă, pentru a le oferi vizitatorilor ocazia de a conversa cu o personalitate mondenă newyorkeză din secolul XX, Natalie Potter, despre impresionanta rochie cu trenă pe care a purtat-o în ziua nunţii sale, la 4 decembrie 1930, notează Agerpres.


Articole înrudite