14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fondatorul rus al Telegram promite că va proteja confidenţialitatea utilizatorilor ucraineni
Fondatorul rus al Telegram promite că va proteja confidenţialitatea utilizatorilor ucraineni

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a promis că va asigura protecţia datelor pentru utilizatorii ucraineni. În trecut, a refuzat să transmită chei de criptare către serviciile secrete ruse, cu ajutorul cărora ar fi posibil să verifice confidenţialitatea clienţilor.

„Am protejat datele private ale ucrainenilor şi mi-am pierdut compania şi casa. O voi face din nou fără ezitare”, a scris Durov.

Durov a scris şi pe propriul canal Telegram: „Dacă îmi urmăreşti postările, ai ştii că, din partea mamei mele, familia se trage din Kiev. Numele ei de fată este ucrainean (Ivanenko), iar până astăzi avem multe rude care locuiesc în Ucraina. De aceea, acest conflict tragic este unul personal atât pentru mine, cât şi pentru Telegram. Unii s-au întrebat dacă Telegram este cumva mai puţin sigur pentru ucraineni, pentru că eu am locuit cândva în Rusia. Permiteţi-mi să vă spun cum s-a încheiat cariera mea în Rusia. În urmă cu nouă ani, eram directorul general al VK, care era cea mai mare reţea socială din Rusia şi Ucraina. În 2013, agenţia de securitate rusă, FSB, a cerut să le furnizez datele private ale utilizatorilor ucraineni ai VK care protestau împotriva unui preşedinte pro-rus. Am refuzat să dau curs acestor cerinţe, pentru că ar fi însemnat o trădare a utilizatorilor noştri ucraineni. După aceea, am fost concediat de la compania pe care am fondat-o şi am fost nevoit să părăsesc Rusia. Mi-am pierdut compania şi casa, dar aş face-o din nou – fără ezitare. Când le-am sfidat cerinţele, miza era mare pentru mine. Locuiam încă în Rusia, iar echipa mea şi vechea mea companie aveau sediul în acea ţară. Au trecut mulţi ani de atunci. S-au schimbat multe lucruri: nu mai locuiesc în Rusia, nu mai am nicio companie sau angajaţi acolo. Dar un lucru rămâne sigur – susţin utilizatorii noştri, indiferent de situaţie. Dreptul lor la intimitate este sacru. Acum mai mult ca niciodată", a scris Durov pe Telegram.

Telegram rămâne una dintre cele mai necenzurate aplicaţii mainstream din lume. Cu sute de milioane de utilizatori, aplicaţia a fost folosită de dizidenţi şi mişcări de protest din întreaga lume. Cu toate acestea, ţări precum Germania caută acum să interzică aplicaţia, deoarece a fost folosită de partidele de opoziţie precum Alternative for Germany (AfD) pentru a partaja conţinut care este puternic controlat de reţelele sociale tradiţionale precum Facebook şi Twitter. De asemenea, Telegram a fost folosit ca platformă de organizare pentru cei care se opun restricţiilor Covid-19 şi mandatelor de vaccinare, potrivit RMX citat de dcnews.ro.


Articole înrudite