01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gafă după gafă la Oscar 2017
Gafă după gafă la Oscar 2017

Gala premiilor Oscar de anul acesta, care va rămâne în istorie pentru gafa monumentală de a fi anunţat greşit trofeul pentru cel mai bun film, a făcut o nouă greşeală introducând în montajul care îi rememora pe cei care au murit anul trecut imaginea unei producătoare australiene care trăieşte, relatează EFE.
Potrivit ediţiei online a revistei Variety, Academia a vrut să rememoreze figura lui Janet Patterson, creatoare de costume şi de patru ori nominalizată la Oscar ("The Piano", "Portrait of a Lady", "Oscar and Lucinda" şi "Bright Star") care a murit în octombrie 2015, dar a folosit din greşeală fotografia lui Jan Chapman, o producătoare australiana în viaţă.
"Am rămas uimită să văd fotografia mea în locul celei a prietenei mele dragi şi de multe ori colaboratoare Janet Patterson", a declarat Chapman revistei Variety. "Janet era o mare frumuseţe, de patru ori nominalizată, este dezamăgitor că s-a putut face această greşeală", a precizat ea.
"Eu sunt în viaţă şi lucrez ca producătoare", a spus Chapman, una dintre cele mai cunoscute producătoare din Australia datorită participării sale la filme precum "Lantana", "Holy Smoke" şi "The Last Days of Chez Nous", printre altele. Ea a fost căsătorită cu regizorul Philip Noyce în anii 1970. Patterson şi Chapman au lucrat împreună la filmul "The Piano".
Din montajul dedicat celor care au lucrat în lumea filmului şi au plecat dintre noi au lipsit nume relevante precum cel al lui Garry Shandling sau Florence Henderson. Nu a fost inclus nici numele actorului Bill Paxton, care a murit duminică şi pe care l-a menţionat în discursul său Jennifer Aniston.


Articole înrudite