25 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Google premiază cele mai populare castele şi cetăţi din România
Google premiază cele mai populare castele şi cetăţi din România

Google anunţă câştigătorii celei de-a treia ediţii a Recenziei de Aur, un proiect anual prin care premiază cele mai apreciate locaţii de pe Google Maps. Pentru ediţia de anul acesta, Google a premiat cu Recenzia de Aur castele şi cetăţi din fiecare regiune a ţării.
Pentru analiză, Google a selectat locaţiile cu un profil verificat şi actualizat în Google Profilul Companiei, din categoriile castele, palate, cetăţi şi fortăreţe. Câştigătorul din fiecare regiune istorică a României a fost locaţia cea mai apreciată din aceste categorii, respectiv cea care a avut cel mai mare număr de recenzii pe Google Maps în regiunea sa şi un rating de peste 4,5 stele. Selecţia celor nouă câştigători premiaţi cu „Recenzia de Aur” a fost făcută în urma datelor disponibile pe Google Maps la momentul analizei, în luna mai 2023.

Iată cetăţile şi castelele care au primit premiul „Recenzia de Aur” în 2023 din partea Google:
Regiune/Monument istoric/Oraş
Maramureş/Castelul Károlyi/Carei
Crişana/Cetatea Oradea/Oradea
Banat/Bastionul Maria Theresia/Timişoara
Oltenia/Cetatea Medievală a Severinului/Drobeta-Turnu Severin
Muntenia/Castelul Peleş/Sinaia
Dobrogea/Cetatea Medievală Enisala/Enisala
Moldova/Palatul Culturii/Iaşi
BucovinaCetatea de Scaun a Sucevei/Suceava
Transilvania/Cetatea Alba-Carolina/Alba Iulia.

Pe Google Maps se găsesc mii de recenzii de calitate, iar adeseori turiştii se inspiră din ele înainte de a decide să viziteze un obiectiv turistic. Mai mult, cele mai noi funcţii AI din Google Maps, precum Immersive View, Rute Ecologice, sau Google Lens, îi pot ajuta pe turişti să se orienteze mai bine în călătoria lor printr-un oraş nou, din ţară sau străinătate, sau să descopere monumente istorice excepţionale. Castelele şi cetăţile sunt obiective turistice importante şi ne-am bucura ca prin Recenzia de Aur, cât şi prin Google Maps să reuşim să aducem o mai mare vizibilitate asupra monumentelor istorice din România”, spune Elisabeta Moraru, Country Director Google România.

Castelele şi alte obiecte istorice sunt unele dintre cele mai bine cotate atracţii evaluate de utilizatori pe Google Maps. Astfel, proiectul Google Recenzia de Aur şi-a propus ca anul acesta să facă vizibile cele mai apreciate monumente istorice din CEE (Europa Centrală şi de Est) pe Google Maps. Selecţia include, pe lângă România, şi alte ţări precum Polonia, Republica Cehă, Slovacia şi Croaţia.

Harta cu locaţiile câştigătoare Google Recenzia de Aur 2023 poate fi accesată AICI

Detalii despre obiectivele turistice din România premiate cu „Recenzia de aur” în 2023 şi anii anteriori pot fi găsite AICI!

Completarea Profilul Companiei în Google - un instrument de promovare gratuit pentru monumentele istorice şi obiectivele turistice

Pe Google Maps există locaţii din domenii diverse, de la organizaţii publice, monumente istorice, la afaceri din turism şi HoReCa, la servicii specializate de tot felul (precum saloane de cosmetică sau frizerii), instituţii financiar - bancare, magazine diverse, centre comerciale, afaceri din domeniul medical (precum centre medicale sau de analize) sau auto (service-uri, spălătorii auto etc.). Prin completarea Profilului Companiei în Google, monumentele istorice, organizaţiile şi afacerile vor apărea pe Google Maps şi Google Căutare cu toate detaliile, iar informaţiile despre acestea vor putea fi găsite de cei interesaţi prin căutare pe Google.

Articole similare: Ghid de călătorie cu ajutorul funcţiilor AI din produsele Google 

  • Galerie Video:
    • Video File:
  • Galerie Foto:

Articole înrudite