22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ghid de călătorie cu ajutorul funcţiilor AI din produsele Google
Ghid de călătorie cu ajutorul funcţiilor AI din produsele Google

Google Maps şi produsele Google integrate cu IA (inteligenţă artificială) precum Rute Ecologice, Lens, Asistent Google, Multisearch şi Live View ajută turiştii să călătorească mai eficient şi mai interactiv. AI-ul Google ajută turiştii să caute ceea ce văd, de la imagini la video.

Opţiunea de Rute ecologice în Google Maps - Rutare economă care respectă mediul înconjurător

Google Maps poate indica şi traseul cu cel mai mic consum de combustibil, dacă acesta este diferit de cel mai rapid traseu. Funcţia de rute ecologice din Google Maps permite utilizatorilor să aleagă rute care sunt optimizate pentru cel mai mic consum posibil de combustibil.

Cu Google Lens, călătorul poate căuta după ceea ce vede în jurul său

După ce călătorul ajunge într-o anumită destinaţie, acesta îşi poate face explorarea mai atractivă folosind Google Lens ca ghid. Lens îl ajută să identifice repere, lucrări de artă, plante, animale şi multe altele. Lens poate găsi obiectul cu camera şi poate răspunde la întrebări precum „cine a construit această statuie” sau „ce este această floare frumoasă?”.

Descoperirea bucătăriei locale cu ajutorul Multisearch

Cu Lens Multisearch, călătorul poate combina cuvinte şi imagini pentru a găsi ceea ce caută. Spre exemplu, poate afla ce fel de mâncare este într-o poză cu o prăjitură sau un fel de mâncare pe care nu-l cunoaşte, printr-o o captură de ecran, pe care o poate deschide apoi cu Lens în aplicaţia Google. Prin opţiunea „în apropiere” la căutare va putea găsi apoi restaurante din apropiere care au mâncarea pe care o caută.

Orientarea într-un oraş nou cu AR folosind Live View în Maps

Turiştii aflaţi într-un oraş nou se pot orienta mai bine cu ajutorul Live View în Maps, prin activarea unor săgeţi în realitate augmentată care indică exact drumul şi direcţia de mers. Opţiunea este disponibilă în oraşele mari.

Asistentul Google pentru cei care călătoresc cu maşina

Şoferul îi poate pune întrebări Asistentului şi îi poate da comenzi vocale care să-I ghideze în timp ce conduce.


Articole înrudite