22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Încasările ''Barbenheimer'', în continuă ascensiune
Încasările ''Barbenheimer'', în continuă ascensiune

Ascensiunea peliculei "Barbie" de la Warner Bros nu a dat semne de încetinire la box-office-ul nord-american în cea de-a doua săptămână de prezenţă în cinematografe şi a obţinut încasări de 93 de milioane de dolari americani în urma vânzărilor de bilete, de vineri până duminică, conform estimărilor companiei de specialitate Comscore, relatează Reuters.
Filmul "Barbie" în viziunea regizoarei Greta Gerwig a încasat peste 351 de milioane de dolari în Statele Unite şi Canada de la premiera sa, la 21 iulie, şi aproape 775 de milioane de dolari la nivel global, conform Comscore.
În pelicula în care Margot Robbie deţine rolul principal, iar Ryan Gosling îl interpretează pe iubitul lui Barbie, Ken, păpuşa emblematică a companiei Mattel porneşte într-o aventură în lumea reală.
Producătorul de jucării a obţinut un profit surpriză în al doilea trimestru în urma lansării filmului, CEO-ul Ynon Kreiz declarând analiştilor că Mattel îşi va extinde jucăriile şi produsele asociate "Barbie" în a doua jumătate a anului 2023.
Filmul "Barbie" a fost urmat îndeaproape în weekend de pelicula lui Christopher Nolan "Oppenheimer" despre fizicianul J. Robert Oppenheimer şi fabricarea bombei atomice. Această producţie a obţinut încasări estimate la 46,2 milioane de dolari de vineri până duminică, în "al doilea weekend fenomenal", după cum l-a numit analistul Comscore Paul Dergarabedian.
Cele două filme împreună au fost denumite "Barbenheimer", prezenţa a două blockbustere care au premiera în acelaşi sfârşit de săptămână constituind o raritate. Vânzările lor combinate sunt "absolut uluitoare", a notat Dergarabedian.
"Oppenheimer", de la Universal Pictures, a obţinut până în prezent încasări de 174 de milioane de dolari în Statele Unite şi Canada şi de 400 de milioane de dolari la nivel global, notează Agerpres.

Autor: Albert Gabriel OPRIŞAN


Articole înrudite