19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
A 65-a aniversare a păpuşii Barbie va fi marcată printr-o expoziţie la Design Museum din Londra
A 65-a aniversare a păpuşii Barbie va fi marcată printr-o expoziţie la Design Museum din Londra

Istoria păpuşii Barbie va putea fi explorată printr-o nouă expoziţie ce va fi găzduită de Design Museum din Londra în 2024 pentru a marca cea de-a 65-a aniversare a acestei jucării celebre, informează DPA.
Printr-un parteneriat încheiat cu producătorul de jucării Mattel, muzeul londonez va beneficia de un acces special la arhivele sale extinse dedicate păpuşii Barbie, care se află în California.
O serie de păpuşi rare şi unice vor fi expuse alături de alte modele renumite care au fost împrumutate sau achiziţionate pentru a spune povestea acestui brand.
După pregătiri care durează deja de trei ani, expoziţia va fi vernisată pe 5 iulie 2024 la muzeul londonez şi va rămâne deschisă până în februarie 2025.
Păpuşa Barbie a fost lansată pe piaţă în 1959, după ce creatoarea ei, Ruth Handler, a dorit a dorit să creeze o poveste diferită pentru fiica ei, Barbara.
Expoziţia din Londra va privi înapoi spre acel moment de început şi va prezenta povestea păpuşii Barbie din perspectiva designului, abordând inclusiv tematici precum modă, arhitectură, mobilier şi design de automobile.
Evenimentul a fost anunţat la puţin timp după ce filmul live-action "Barbie", cu Margot Robbie şi Ryan Gosling în rolurile principale, a dominat box-office-ul global în această vară, devenind cel mai popular lungmetraj lansat până acum în 2023.
Acea comedie fantasy, regizată de Greta Gerwig, a depăşit deja alte pelicule clasice în box-office-ul britanic, inclusiv "Grease" şi "The Full Monty".
Totodată, mai multe cântece de pe coloana sonoră a filmului "Barbie" s-au bucurat de mare succes în topul britanic după lansarea peliculei în luna iulie, precum "What Was I Made For?", interpretat de Billie Eilish, "Dance The Night", interpretat de Dua Lipa, şi "Barbie World", cântat de interpretele rap Nicki Minaj şi Ice Spice.
"Barbie este unul dintre cele mai recognoscibile branduri de pe planetă şi, aşa cum am văzut recent, povestea sa evoluează alături de fiecare generaţie nouă", a declarat Tim Marlow, directorul şi managerul executiv al Design Museum.
Biletele pentru această expoziţie vor fi puse în vânzare în primăvara anului 2024, notează Agerpres.


Articole înrudite