13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mircea Radu revine în televiziune!
Mircea Radu revine în televiziune!

Mircea Radu este unul dintre cei mai cunoscuţi prezentatori de televiziune de la noi din ţară. Şi-a început cariera pe micile ecrane prezentând diverse emisiuni, printre care şi cea mai îndrăgită de telespectatori, Din Dragoste, de la Antena 1. A prezentat mai multe jurnale de ştiri, apoi s-a retras pentru o perioadă din lumina reflectoarelor. După ani buni în care n-a mai apărut pe sticlă, iată că moderatorul se întoarce cu veşti noi. Cu ce post TV a semnat şi ce proiect va avea din toamnă?

Mircea Radu se numără printre cei mai îndrăgiţi prezentatori de televiziune de la noi din ţară. A apărut pe micile ecrane, pentru prima dată, în 1990, ca moderator şi reporter. Apoi, şi-a continuat studiile în jurnalism, după ce s-a înscris la Missouri School of Journalism din SUA, pe care a absolvit-o în 1996. Şi-a continuat drumul în lumea presei, specializându-se la BBC School of Journalism, pe care a terminat-o în 1998.

Mircea Radu s-a întors în România, unde a primit mai multe oferte în televiziune. Printre emisiunile faimoase prezentate de acesta a fost Din Dragoste, de la Antena 1. Apoi, a prezentat mai multe jurnale de ştiri, a jucat într-un film în anul 2004 şi a devenit membru în echipa unei reviste de satiră.

În anul 2016, Mircea Radu a publicat primul lui volum, numit Poveşti cu gust. Cu timpul, s-a retras din lumina reflectoarelor şi a preferat să fie discret cu viaţa lui. Iată că multe lucruri s-au schimbat, iar jurnalistul revine la prima dragoste: televiziunea. Acesta este pregătit şi se întoarce cu forţe proaspete pe micile ecrane, după ce a bătut palma cu şefii postului Metropola TV. Din Paris, el a transmis un mesaj prin care a anunţat întoarcerea sa la TV.

Salutare, prieteni! O vreme foarte bună pentru filmare, aici, în Paris. Am ales o terasă mai retrasă pentru că am de făcut un anunţ important. M-am întors în televiziune, am semnat cu Metropola TV. Emisiunea pe care o prezint se numeşte „Noi, românii” şi deja am filmat câteva episoade în Germania, Olanda, Belgia, Franţa. Premiera emisiunii va avea loc la mijlocul luni septembrie. Ce a fost mult a trecut, mai este foarte puţin. De mâine, pe canalele mele de social media, dar şi pe canalele de social media ale televiziunii Metropola TV am să vă dau amănunte despre această emisiune.”, a spus Mircea Radu.

Jurnalistul va avea o nouă emisiune numită „Noi, românii”, filmată peste hotare. Producţia va avea premiera în această toamnă, iar fanii moderatorului abia aşteaptă să-l revadă pe sticlă. (sursa: cancan.ro)


Articole înrudite