Mişcarea Fridays for Future planifică o grevă globală pentru climă în septembrie

Duminică, 09 August 2020 11:32
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fridays for Future (''Vineri pentru viitor'') planifică un alt protest global pe teme de mediu pentru luna septembrie, după ce pandemia de COVID-19 a forţat această mişcare globală a tinerilor preocupaţi de încălzirea globală să ia o pauză, a anunţat un important activist din Germania, potrivit DPA, citat de Agerpres.
''După îndelungi consultări cu activişti din diferite locuri de pe glob, am decis să convocăm următoarea grevă climatică globală pentru data de 25 septembrie'', a declarat Luisa Neubauer pentru DPA.
Decizia nu a fost uşoară, a adăugat aceasta. Formele concrete de protest care vor fi puse în practică sunt încă în discuţii.
''Din cauza ignoranţei din momentul actual în ceea ce priveşte politicile climatice, dorim în mod clar să ieşim din nou pe străzi'', a spus tânăra activistă în vârstă de 24 de ani.
De la debutul pandemiei, mişcarea Fridays for Future, înfiinţată de adolescenta suedeză Greta Thunberg şi de alţi colegi activişti, şi-a mutat mare parte din activitate în mediul online.
În septembrie 2019, mişcarea a condus o serie de proteste cu participare masivă, precum şi greve şcolare desfăşurate în diferite locuri de pe glob în cadrul unei demonstraţii fără precedent de solidaritate cu tinerii preocupaţi de viitorul planetei.
Au urmat alte demonstraţii la scară largă până când adunările de oameni au fost interzise ca parte din măsurile destinate stăvilirii pandemiei de COVID-19.
''Este bine că Fridays for Future se vor relua din septembrie după ce au fost sistate la începutul anului'', a precizat Nick Heubeck, un alt membru proeminent al filialei germane a mişcării.
Neubauer a spus că filialele locale ale mişcării vor ţine cont de riscurile de infectare şi vor impune norme stricte de igienă în timpul demonstraţiilor din septembrie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu