25 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Rapperul Tory Lanez, condamnat la 10 ani de închisoare pentru împuşcarea cântăreţei Megan Thee Stallion
Rapperul Tory Lanez, condamnat la 10 ani de închisoare pentru împuşcarea cântăreţei Megan Thee Stallion

Rapperul canadian Tory Lanez a fost condamnat marţi la 10 ani de închisoare de către un tribunal din Los Angeles, SUA, pentru că a împuşcat-o în picioare pe cântăreaţa Megan Thee Stallion, în timpul unei dispute, în anul 2020, transmite miercuri AFP.
Artistul în vârstă de 31 de ani, pe numele său real Daystar Peterson, a fost găsit vinovat în decembrie anul trecut de agresiune comisă cu o armă semiautomată, de port ilegal de armă şi de neglijenţă.
Incidentul cu Megan Thee Stallion, care a câştigat trei premii Grammy în 2021 şi a colaborat cu mai multe vedete, în special cu Beyoncé, a ajuns pe prima pagină a ziarelor în Statele Unite.
Cazul a fost catalogat drept simbolic pentru sexismul persistent în lumea muzicii hip-hop şi al neîncrederii persoanelor afro-americane în poliţie. Acesta datează din iulie 2020 şi îşi are originea într-o ceartă iscată între cei doi foşti iubiţi după o petrecere la care participase şi vedeta Kylie Jenner.
Cele două vedete se întorceau în acea seară cu maşina, însoţite de asistenta personală a lui Megan Thee Stallion, când a izbucnit o ceartă.
În timpul procesului, interpreta hitului "Savage" a declarat că fostul ei iubit i-a oferit "un milion de dolari" pentru a păstra tăcerea după ce a împuşcat-o.
Procuratura a pus cazul pe seama "ego-ului rănit" al lui Tory Lanez. Canadianul era iritat "pentru că Megan avea mai mult succes decât el", a spus procurorul în timpul audierii.
Apărarea lui Tory Lanez a denunţat o anchetă pe care a descris-o drept neglijentă. Avocatul rapperului, George Mgdesyan, a redus cazul la "o chestiune de gelozie", acuzând-o pe asistenta cântăreţei că a tras.
Cazul a fost marcat, de asemenea, de neîncrederea în poliţie a cântăreţei, care a minimizat faptele în faţa agenţilor, la doar câteva luni după moartea a două persoane afro-americane, George Floyd şi Breonna Taylor, ucise de forţele de ordine.
Maşina celor două vedete a fost oprită de poliţie la scurt timp după incident, iar Meghan Thee Stallion a susţinut că s-a rănit la picioare cu bucăţi de sticlă.
"La momentul respectiv, ne aflam la apogeul violenţei poliţiei", a explicat cântăreaţa în timpul audierilor. "Nu mă simt în siguranţă în maşină. Nu mă simt în siguranţă nici în preajma poliţiei", a spus ea.
Cântăreaţa a explicat într-un comunicat transmis luni că nu a cunoscut "o singură zi de pace" de la atac. Tory Lanez "nu doar m-a împuşcat", a spus ea. "El a râs de trauma mea", a adăugat cântăreaţa, notează Agerpres.

Autor: Albert Gabriel OPRIŞAN


Articole înrudite