RECORD: A fost descoperită o fiinţă cu peste 1.000 de picioare Recomandat

Joi, 30 Decembrie 2021 11:30
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un miriapod cu 1.306 picioare a fost descoperit de o echipă din Australia. Aparţine unei noi specii. Recordul anterior, de 750 de picioare, fusese stabilit de o specie din California.
Noua specie descoperită de centipede, care atinge – şi depăşeşte – pentru prima dată recordul unei fiinţe vii cu 1.000 de picioare, a fost descoperită la 60 de metri sub pământ, într-o zonă minieră din regiunea Eastern Goldfields din Australia de Vest, a informat presa pe 16 decembrie.
O echipă de biologi, al cărei studiu este publicat în revista Scientifics Report, a descoperit opt exemplare cu corpuri neobişnuit de lungi, în timp ce efectuau un studiu de impact asupra mediului în zonele profunde ale scoarţei terestre. La aceasta descoperire zoologică, denumita Eumillipes persephone, femela este cea avantajată de cele 1.306 picioruşe, masculul fiind mai "împiedicat", cu numai 818 picioare.
Descriind noua specie drept „fenomenală”, dr. Greg Edgecombe, care este specialist independent în cercetarea evoluţiei artropodelor, spune: „Milipedele super-alungite precum Eumillipes persefona trăiesc adânc în sol. Multe dintre trăsăturile lui Eumillipes sunt trăsături care au evoluat independent în mai multe linii de milipede, care le permit să traverseze sol, folosind antene lungi cu care să simtă deschiderile în care să se înfunde”.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu