Schimbări în moderarea grupurilor de Facebook Recomandat

Duminică, 20 Iunie 2021 00:00
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Facebook a oferit mai multe instrumente de moderare administratorilor de grup, un nou efort pentru a asigura mai multe schimbări pe reţeaua socială, acuzată în mod regulat de încurajarea răspândirii urii în societate, potrivit AFP.
O nouă opţiune va fi implementată, numită „Admin Assist”, care permite celor responsabili să determine be baza anumitor criterii ce este acceptabil sau nu în cadrul grupului şi să verifice automat conţinutul şi comentariile potenţial problematice.
Administratorii pot utiliza, de asemenea, instrumentele pentru a elimina mesajele care conţin linkuri către conţinut nedorit, pentru a încetini conversaţiile prea animate sau pentru a impune utilizatorilor o perioadă minimă de timp înainte ca aceştia să poată participa la conversaţii.
"Aceste opţiuni automatizează lucrurile pe care administratorii le-au făcut manual anterior", a declarat pentru AFP Tom Alison, vicepreşedinte al companiei.
Grupurile de pe Facebook, în mare parte non-publice, sunt văzute ca ultimele bastioane în care jignirile şi opiniile extremiste riscă să se contopească fără reţinere, chiar dacă sunt formate iniţial în jurul unor pasiuni şi interese comune (muzică, părinţi din acelaşi cartier, etc).
„Unele dintre aceste grupuri au milioane de oameni”, notează Tom Alison. Potrivit acestuia, peste 1,8 miliarde de oameni îl folosesc în fiecare lună, sub coordonarea a 70 de milioane de administratori.
Datorită tehnologiilor de inteligenţă artificială (AI), sistemele automate ale Facebook scanează deja discuţiile de grup pentru a elimina încălcările.
Gigantul reţelelor de socializare testează, de asemenea, instrumente AI care vor trebui să identifice conversaţiile pe cale să degenereze, atunci când ritmul răspunsurilor se accelerează, de exemplu, şi avertizează moderatorii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu