22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Top 10 insule exotice de vizitat măcar o dată în viaţă
Top 10 insule exotice de vizitat măcar o dată în viaţă
1. În arhipelagul Insulelor Canare din Oceanul Atlantic se afla una dintre cele mai frumoase destinaţii ale momentului – insula Fuerteventura – renumită pentru plajele întinse şi nisipul negru. De altfel, Fuerteventura este foarte populară printre iubitorii sporturilor acvatice. În luna iulie a fiecărui an aici se adună, din întreaga lume, sute de surferi, windsurferi şi kitesurferi.
2. Insula Paştelui din Oceanul Pacific este una dintre cele mai izolate insule populate din lume. Deşi are o lungime de doar 24,6 km şi o lăţime de maxim 12,3 km, Insula Paştelui este renumită pentru istoria sa bogată şi plină de controverse, craterele şi formaţiunile vulcanice, apele cristaline şi siturile arheologice. Pe lângă toate acestea, localnicii sunt un popor deosebit de primitor şi ospitalier.
3. Cea mai mare insulă din Arhipelagul Marianelor, din vestul Oceanului Pacific, Guam, este cunoscută mai ales din cauza conflictelor armate ce au avut loc pe teritoriul său. Acest lucru, însă, nu a ştirbit din popularitatea insulei exotice, Guam fiind alegerea ideală pentru o vacanţă de vis, datorită plajelor acoperite cu nisipuri de culoare albă sau verde. Insula Guam beneficiază de un turism înfloritor, oferindu-le vizitatorilor condiţii de cazare de cea mai înaltă clasă. Este populată de triburi indigene, foarte prietenoase.
4. Insula în formă de inimă, Tasmania, cel mai mic dintre statele australiene, este renumită pentru flora şi fauna sa. Pe lângă diavolul tasmanian care poate fi întâlnit aproape la fiecare pas, insula are o sumedenie de locuri de atracţie: cascada Russell, muntele Cradle sau lacul Dove. Toate acestea, completate de plajele însorite şi apă curată, fac din Tasmania o destinaţie ideală pentru petrecerea unei vacanţe perfecte.
5. Supranumite “Bijuteria Atlanticului”, insulele Bermude, cea mai veche colonie britanică, se număra printre cele mai vizitate destinaţii turistice de pe întreaga planetă. Pe lângă peisajele naturale spectaculoase pe care le oferă, turiştii pot vizita cel mai mic pod rabatabil din lume, Somerset Bridge, fortul Hamilton, o grădină zoologică cu specii exotice, acvariul Bermuda, Peşterile de Cristal şi multe altele. Ca o curiozitate, în Insulele Bermude oamenii se salută pe stradă, chiar dacă nu se cunosc.
6. Insula Maui este considerată a fi una dintre cele mai frumoase insule hawaiiene. Peisajele mirifice, plajele cu nisip fin, apa de un albastru cristalin fac din Maui un adevărat paradis tropical. De la căsuţele plutitoare cu acoperiş de stuf şi până la cele mai scumpe şi luxuriante hoteluri, insula hawaiiana este gata să le ofere turiştilor oportunitatea petrecerii unei vacanţe exotice de neuitat. Surfingul, scufundările, călăritul, plimbările cu barca sau cu elicopterul sunt doar câteva dintre activităţile pe care le poţi avea, în calitate de turist, pe insula Maui.
7. Descoperită în 1494 de Cristofor Columb, insula Jamaica este una dintre insulele Arhipelagului Antilele Mari. Cu un relief constituit din podişuri calcaroase şi culmi muntoase, acoperite de păduri tropicale, cu sute de specii de reptile, amfibieni şi păsări, cascade spectaculoase şi plaje întinse, insula Jamaica este o destinaţie turistică ce trebuie bifată măcar o dată în viaţă. Printre atracţiile turistice importante se număra sesiunile de înot cu delfinii şi vizita la cascada Dunns River, care plonjează de la înălţimea de 180 metri direct în Marea Caraibelor.
8. Mult mai aproape de ţara noastră, în Marea Mediterană, se afla insula Sardinia, renumită mai ales datorită ruinelor istorice şi peisajelor spectaculoase, pline de contraste. Porţiunile stâncoase, unde poţi întâlni herghelii de cai sălbatici, se întrepătrund cu zonele împădurite, populate de cerbi şi alte vietăţi. Apa mării ce scalda insula Sardinia are o culoare turcoaz aproape ireală, care scaldă plajele acoperite cu nisipul fin, de culoare albă.
9. O altă destinaţie mai uşor de bifat este insula Creta, cea mai mare insulă a Greciei. Legenda spune că aici s-a născut Zeus. Creta este o insulă muntoasa, renumită pentru plajele sale superbe: Elafonisi, Falassarna, Frangokastello, Georgioupolis, Hora Sfakion şi multe altele. Bogată floră a insulei cuprinde şi 130 de specii de ierburi şi flori sălbatice unice, dintre care vom aminti Origanum Dictamnus şi Platanus Orientalis. De altfel, Creta este şi un loc de pelerinaj, aici aflându-se câteva mănăstriri istorice.
10. A noua insulă ca mărime din lume, supranumită Lacrima Indiei sau Perla Orientului, Sri Lanka este o ţară insulară situată în Oceanul Indian. Printre atracţiile turistice ale insulei se număra templul Nallur Kandaswamy, unul dintre cele mai sacre lăcaşe de cult hinduse din întreaga lume, cascada Gampola, grădinile din Sigiriya, orfelinatul elefanţilor din Pinnawela şi plimbările pe elefanţi prin junglă, unde poate fi admirată flora şi fauna unică, specifică insulei.


Articole înrudite