16 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
ATENŢIE la anunţurile sponsorizate de pe Facebook!
ATENŢIE la anunţurile sponsorizate de pe Facebook!

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) atenţionează utilizatorii din România să fie vigilenţi cu privire la anunţurile sponsorizate ce se propagă în ultimele luni pe Facebook!

Pagini compromise, ori unele nou-create, sunt folosite de atacatori în promovarea de postări sponsorizate care prezintă audienţei de pe social media tentative de fraudă cu investiţii false. RAPORTAŢI astfel de reclame pentru FRAUDĂ (SCAM) către Facebook, ne sfătuiesc experţii DNSC.

Este bine de ştiut că odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecţionat către un articol care încearcă să-l convingă să viziteze pagini de phishing. Atacatorii vor astfel să determine potenţiale victime să-şi furnizeze date personale, financiare sau de autentificare pe site-uri controlate de ei, sub pretextul investiţiilor ce pot genera un profit solid într-un termen scurt.

! De obicei, pentru a fi mai convingători, infractorii din online se folosesc de imaginea unor branduri cu reputaţie, presă ori a unor persoane publice cu notorietate în România, aşa cum se poate observa din imagini (foto jos ).

Sfaturi importante:
- Analizaţi cu atenţie informaţiile culese din mediul online!
- Evitaţi accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunităţi rapide de îmbogăţire!
- Nu furnizaţi date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană!
- Verificaţi întotdeauna pe site-ul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), la secţiunea „Alerte Investitori – Informări” şi secţiunea „Atenţie la Entităţi Neautorizate!” informaţii referitoare la posibile fonduri care au ca scop înşelarea investitorilor sau referitoare la fonduri neautorizate sau care nu prezintă încredere!
- În cazul în care aţi introdus date de card sau de autentificare la conturile de internet banking, sesizaţi imediat banca, iar dacă aţi fost păgubit prin această metodă depuneţi o plângere la Poliţie, fizic sau online!
- Dacă observaţi în mediul online iniţiative similare, raportaţi-le ca FRAUDĂ către reţeaua socială şi către DNSC (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau 1911)!

Oricine se poate antrena pe site-ul sigurantaonline.ro pentru a identifica şi să evita fraudele din mediul online!

  • Galerie Foto:

Articole înrudite