25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Huiduieli la concertul Coldplay din Bucureşti! Babasha a isterizat fanii (VIDEO)
Huiduieli la concertul Coldplay din Bucureşti! Babasha a isterizat fanii (VIDEO)

Mai multe reacţii au apărut după momentul în care Babasha a fost invitat de Chris Martin, solistul trupei Coldplay, la Arena Naţională din Bucureşti pentru a cânta împreună. Maneaua „Păi Naa” a stârnit huiduieli, iar comentariile de pe reţelele sociale au fost diverse, însă cele mai multe au criticat momentul. Adrian Despot, solistul trupei „Viţa de vie”, care este una dintre cele mai longevive şi cunoscute trupe de rock din România, a scris pe reţelele sociale despre Babasha: „Te invidiez că nu am fost eu în locul tău, să mă scald în oceanul ăla de ipocrizie”, potrivit digi24.ro.

Momentul care a avut loc la cel mai aşteptat concert al anului din România a avut reacţii din partea mai multor persoane din România. Adrian Despot a scris într-o postare de pe contul lui de pe reţeaua socială Facebook: „Cea mai bună pe care am auzit-o e că «au venit Coldplay şi, în zi de sărbătoare, în loc să prezinte părinţilor soţia noastră, au prezentat amanta!». Live & learn, corporate earthlings, care este cu adevărat valoarea trendului yt şi, în general, a mult doritelor cifre pe care le produce un artist de moment în digital, singura unitate de măsura pe care o aveţi la îndemână. Cât despre Babasha, bravo, dude! Ba chiar te invidiez că nu am fost eu în locul tău, să mă scald în oceanul ăla de ipocrizie”.
„Un concert e un act artistit, poate fi bun, rău, dar atât timp cât nu trece de nişte bariere ale bunului simţ, nu văd unde e ruşinea. Omu’ n-a injurat, nu şi-a băgat, a fost pe dor si jale. Ne putem da cu părerea, dar habar nu avem cum s-a luat decizia şi cum s-a ajuns la situaţia asta. Cei care sunt familiarizaţi cu ultimul an de turneu Coldplay, ştiu că trupa invită, integrat în show-ul său, un artist local. Ăsta a fost la noi, nu vă mai flexaţi cu ruşine şi alte epitete. Acum nu văd nicio ruşine nici în faptul că juma de stadion a huiduit. S-o lăsăm mai uşor pe asta cu elitele, Coldplay nu-i neaparat pentru elite, e pentru stadioane. Dar… Oamenii au plătit bilet, au dreptul s-o facă. Să ştiţi că se fluieră şi la Scala din Milano”, a scris pe pagina sa de Facebook Mihai Dinu, realizator Radio Europa FM.
Jurnalistul Cătălin Striblea a scris, tot pe pagina sa de pe reţeaua socială Facebook: „Nu cred că Martin se sperie de rasism, că asta a fost. Şi nici nu ne-am făcut de ruşine. Au văzut cetăţenii ăştia rasism în Anglia şi America de suntem noi copii. Dar îmi pare rău că odată cu fluierăturile a fugit bucuria. Oamenii aceştia doi s-au simţit bine împreună şi au vrut să facă un moment memorabil. De altfel, tot concertul este o bucurie. Am văzut trupe mari multe, la Bucureşti şi în altă parte. Unele cântă imnuri, altele au forţă, unele sunt trupe cult, definitorii. Dar Coldplay este doar bucurie. Am văzut oameni plutind la începutul concertului. Oamenii aceştia cântă şi pictează în acelaşi timp cu mii de culori. E cel mai frumos concept de concert pe care l-am văzut. Fericirea era pe chipul lor şi a lui Martin. «Mulţumesc că m-aţi aşteptat 25 de ani.» Bucuria asta a fugit. Jumătate de oră după abia a mai vorbit cu publicul. De unde stăteam am văzut caravana de maşini pregătită de plecare chiar de la acel moment”.
Acesta a mai scris, despre Babasha: „Copile, nu pune la suflet, ai fost bun. Şi nu toată ţara te fluieră!”.
Alte reacţii au apărut în mediul online. Gabriel Diaconu, un medic din România, a scris: „Când trauma e o manea, eu mă simt bine-n ţara mea”.

«Străinii ne apreciază, doar românii nu ne apreciază»

După concert, Babasha a postat un clip pe TikTok în care a explicat cum a ajuns să cânte pe scenă cu Coldplay şi a spus că se aştepta la reacţii mixte, dar nu „să fie chiar atât de rău”. „Pentru cine nu ştie, cei de la Coldplay au vrut să facă un moment cu un artist român pentru concertul lor. Ei s-au uitat în topuri muzicale şi m-au văzut pe mine. Ei personal i-au contactat pe impresarii mei. Nu ştiu câţi dintre voi aţi fi refuzat o astfel de oportunitate, pentru că vorbim despre un alt nivel şi, indiferent de toate huiduielile din lume, tot aş fi acceptat, pentru că aşa ceva este o dată în viaţă”, a spus cântăreţul de manele:

@babashaofficial

? sunet original - B A B A S H A

„Mă aşteptam să fie păreri împărţite, dar nu mă aşteptam în viaţa mea să fie chiar atât de rău. Le mulţumesc tuturor celor care mi-au luat apărarea. Străinii ne apreciază, doar românii nu ne apreciază”, a mai spus el.
Momentul a avut loc în timpul concertului trupei Coldplay, cel mai aşteptat din România în anul 2024. Chris Martin, solistul trupei britanice, l-a invitat alături de el pe scenă pe Babasha, care a cântat maneaua „Păi Naa”, aflată pe locul 1 în trending pe Youtube în România, având 6.925.457 de vizionări. Fanii trupei au huiduit momentul, fiind pentru prima dată când Coldplay a primit astfel de reacţii în concertele lor:

*sursa video: YT - Magicianul Robert Tudor


Articole înrudite