25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oprire de apă, de 24 de ore, în Galați
Oprire de apă, de 24 de ore, în Galați
Lucrări ample de investiţii în sistemul de alimentare cu apă potabilă, care implică oprirea Staţiei de Pompare Turnul de Apă, informează APA CANAL S.A. Galaţi.
"După cum am informat încă de la începutul anului, Staţia de pompare Turnul de Apă se află într-un amplu proces de modernizare în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galați, etapa 2”, proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027.
Staţia de pompare „Turnul de Apă” a fost pusă în funcţiune în anul 1894 şi a mai beneficiat de o serie de lucrări de investiţii în cadrul Programului ISPA. Valoarea investiţiei în curs la acest obiectiv strategic în alimentarea cu apă a municipiului Galaţi este de aproximativ 15.230.000 lei.
Investiţiile aferente Staţiei de pompare Turnul de Apă sunt de mare anvergură şi presupun lucrări foarte complexe, motiv pentru care acestea au fost etapizate. În luna martie a acestui an au demarat lucrările la conducta de refulare cu rol de provizorat Dn1000mm staţia Turnul de Apă – str. Crizantemelor – str. M. Kogălniceanu – bdul. Coşbuc, pentru a permite funcţionarea hidraulică a staţiei în perioada lucrărilor de înlocuire a conductelor din incintă şi a celor exterioare.
La acest moment, lucrările anterior menţionate sunt finalizate şi, pentru a permite antreprenorului continuarea lucrărilor de modernizare, este necesară cuplarea conductei de provizorat. Lucrările de cuplare implică oprirea staţiei în perioada: 18 iunie, ora 8.00 - 19 iunie, ora 8.00. Operatorul APA CANAL S.A. Galaţi va putea ulterior să asigure continuitatea alimentării cu apă a consumatorilor din zonele arondate staţiei pe tot parcursul derulării investiţiei, concomitent cu asigurarea frontului de lucru pentru constructor (lucrările se execută de către Asocierea TANCRAD – CITADINA 98).
În intervalul de oprire, pe lângă lucrările constructorului, APA CANAL Galaţi va efectua o serie de lucrări de revizii-reparaţii, atât în incintă cât şi în reţeaua de distribuţie apă potabilă aferentă Staţiei Turnul de Apă, pentru a evita alte opriri în furnizarea apei, cu impact asupra populaţiei, respectiv:
Înlocuire armături în staţie – 3 vane (Dn1000mm, Dn600mm şi Dn500mm)
Înlocuire vană Dn250mm în Calea Prutului c/c str. Berheci
Cuplare distribuitor şi înlocuire vană Dn125mm în Calea Prutului c/c str. Macului
Înlocuire vană Dn300mm în str. Brăilei c/c str. Siderurgiştilor (zona Ultimul Leu)
Înlocuire vană Dn200mm pe conducta de distribuţie apă Dn400mm str. Traian, zona bloc A8
Reparaţii pe conducta Dn1000mm din str. Crizantemelor - în zona Penny.
Prin urmare, în perioada: 18 iunie, ora 8.00 - 19 iunie, ora 8.00 alimentarea cu apă potabilă va fi sistată pentru consumatorii arondaţi Staţiei de Pompare Turnul de Apă (blocuri, abonaţi casnici, agenţi economici, instituţii) din arealul delimitat de străzile: bdul. G. Coşbuc – str. Al. Măcelaru – str. Traian – str. Prundului – str. Ştiinţei – str. Cezar – str. Grădina Veche – str. Basarabiei – str. Calea Prutului – str. Portului – bdul. Marii Uniri – bdul. Cloşca – str. Brăilei – str. Neajlov – str. Gh. Asachi – bdul. Siderurgiştilor – str. Gh. Doja – str. Crizantemelor – str. M. Kogălniceanu (respectiv cartierele: Ţiglina I, Ţiglina 2 – inclusiv zona blocurilor PS1A-PS1D, PS2, Hotel Galmondo – Mazepa I, Mazepa II, Centru, Port, Piaţa Centrală, Valea Oraşului).
Pentru situaţii deosebite, APA CANAL S.A. Galaţi va pune la dispoziţie cisterne cu apă. O cisterna fixă va fi amplasată în Piaţa Centrală. Cisternele mobile vor fi dirijate în zona afectată de oprire funcţie de solicitări, cu prioritate către instituţii sanitare şi socio-culturale. Cererile pot fi făcute la Dispeceratul societății noastre, la numerele de telefon 0236.463294 (24/24h, 7/7 zile) şi 0236.473380 int.133.
Rugăm toţi abonaţii afectaţi de această oprire să-şi asigure rezerva necesară de apă pentru consum şi uz casnic în perioada întreruperii furnizării apei.
APA CANAL S.A. Galaţi investeşte constant pentru respectarea normelor europene în domeniu şi pentru servicii de calitate. Prin aceste lucrări de investiţii continuăm eforturile pentru modernizarea şi reabilitarea infrastructurii de alimentare cu apă potabilă din municipiul Galaţi, cu impact semnificativ în îmbunătăţirea calităţii şi siguranţei serviciului", transmite APA CANAL S.A. Galaţi. *hartă areal afectat, mai jos! ↓
  • Galerie Foto:

Articole înrudite