20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Miting cu 8.000 de sindicalişti în Piaţa Constituţiei
Miting cu 8.000 de sindicalişti în Piaţa Constituţiei
Liderii confederaţiilor sindicale le-au spus protestatarilor din Piaţa Constituţiei că singura soluţie pentru a scăpa de "Guvernul incompetent" este greva generală, iar pentru a învinge în lupta împotriva Cabinetului Boc trebuie să fie solidari. Preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a spus, de la tribuna din Piaţa Constituţiei, că sindicatele sunt singurele care fac opoziţie adevărată, iar singura soluţie pentru îndepărtarea Cabinetului Boc este greva generală. "Nu mai putem învinge decât cu singura armă pe care o avem. Solidaritate!", a mai spus Petcu. El a adăugat că bucureştenii ar trebui să vină la protest şi să îşi ia revanşa. "Am aşteptat momentul acesta, pentru ca bucureştenii să îşi ia revanşa, să nu mai stea la TV. Ruşine! Şi mai ruşine ar trebui să le fie celor din spatele nostru, parlamentarii", a mai spus Petcu.
Şi vicepreşedintele "Cartel Alfa" Liviu Apostoiu le-a spus protestatarilor că trebuie să facă toţi grevă generală, pentru că altfel nu mai scapă de actualii guvernanţi. El i-a atenţionat pe sindicalişti să aibă grijă "să nu calce pe Boc, pentru că a spus că vine în Piaţă".
Liderul Sindicatului Forţa Legii, Ringo Dămureanu, le-a cerut protestatarilor să păstreze un moment de reculegere pentru doi foşti români, Băsescu şi Boc. "Nu vă fie frică, şi Băsescu pică", le-a spus Dămureanu.
La rândul său, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, le-a spus protestatarilor că a venit vremea să termine cu Băsescu, Boc şi "toate Elenele din istoria României". "Ştiţi unde l-a găsit Băsescu pe Boc? Într-un ou kinder. Era surpriza neplăcută", le-a mai spus Dragoş Frumosu protestatarilor din Piaţa Constituţiei.
Mesajele liderilor sindicali erau primite cu urale de protestatari, care strigau "Grevă generală", "Pe ei, pe ei, pe ei, pe mama lor!".
Secretarul general adjunct al Confederaţiei Europene a Sindicatelor a spus că a venit la protestul din Bucureşti pentru a aduce suportul sindicatelor europene în lupta sindicaliştilor români cu Guvernul. "Acum, că sunteţi în UE, guvernul vostru face tocmai pe dos. Astăzi suntem cu toţii români", le-a transmis secretarul general adjunct al Confederaţiei Europene a Sindicatelor participanţilor la protestul din Piaţa Constituţiei.
Aproximativ 8.000 de sindicalişti participau la mitingul din Piaţa Constituţiei, potrivit jandarmilor. Sindicaliştii susţin însă că în Piaţa Constituţiei erau aproximativ 12.000 de oameni. Coloanele de sindicalişti continuau să vină în Piaţa Constituţiei, atât dinspre Parcul Izvor, cât şi dinspre Piaţa Unirii. Sindicaliştii au început protestul de la Parlament cântând "Deşteaptă-te, române", liderii confederaţiilor făcând apel la bucureşteni să iasă în stradă, pentru că Guvernul trebuie schimbat. Potrivit jandarmilor, în Piaţa Constituţiei se adunaseră aproximativ 5.000 de oameni. Sindicaliştii spun însă că în Piaţa Constituţiei vor fi 50.000 de oameni.
După intonarea Imnului Naţional, liderii celor cinci confederaţii le-au spus protestatarilor că astăzi (n.r. - ieri) trebuie schimbat "Guvernul incompetent" şi au făcut apel la bucureşteni să iasă în stradă, alături de sindicalişti, pentru că şi ei sunt afectaţi de noul Cod al Muncii. "Avem un guvern incompetent, care mimează dialogul şi a demonstrat că-şi dispreţuieşte cetăţenii. De azi ar trebui să schimbăm salutul pe strada, la locul de muncă - jos Guvernul Boc, pentru că ne urăşte sincer", le-a spus liderul BNS, Dumitru Costin protestatarilor adunaţi în Piaţa Constituţiei. "Decât să plecăm noi, mai bine să plece ei. Jos Guvernul!", a mai spus Costin.
Sindicaliştii aveau bannere pe care scria "Salvaţi Codul Muncii", "Jos sclavia lui Băsescu! Ne întoarcem la Ceauşescu?", "Băsescu, Boc, România / Codul muncii e sclavia; să vă scufundaţi bine!" şi scandează "Demisia", "Jos Băsescu", "Jos Guvernul Boc", "Lăsaţi-ne", "Jos, jos, jos guvernul mincinos".

Articole înrudite