19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Scandal pe Paşte şi neveste la vârful Bisericii Ortodoxe Române
Scandal pe Paşte şi neveste la vârful Bisericii Ortodoxe Române

Atacuri halucinante între doi dintre oamenii aflaţi la vârful Bisericii Ortodoxe Române. Scandalul dintre purtătorul de cuvânt al BOR şi Arhiepiscopul Tomisului pe tema sărbătoririi Paştelui a ajuns în faţa acuzaţiilor extrem cu dure, cu atacuri la familie, notează digi24.ro.
În cea mai recentă postare pe Facebook, Vasile Bănescu cataloghează ideile Înaltpreasfinţitului Teodosie drept enormităţi, care au prins „pe scară largă”. Se referă la declaraţiile Arhiepiscopului care a spus că lumina de la Mormântul Sfânt se aprinde doar la ortodocşi şi s-a opus sărbătoririi Paştelui în acelaşi timp cu credincioşii catolici. 
Răspunsul ÎPS Teodosie a fost un atac de-a dreptul halucinant şi deloc creştinesc la familia lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR. 
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „Nu ştiu ce vrea să spună. Un om vrednic de compătimire, care are nevoie de rugăciune, el nu se roagă, de aceea vorbeşte chiar împotriva bisericii, nu reprezintă biserica şi îmi pare rău. Într-o vreme venea des la noi la simpozioane şi se arăta foarte familiar, că aşa a fost şi în facultate. Cred că este un accident în viaţa lui, în mintea lui. Are a doua soţie care a fost categoric împotriva religiei şi atunci ce să aştepţi dintr-o atmosferă de familie foarte controversată? Dumnezeu să îi ajute. Ne rugăm pentru el”.


Articole înrudite