18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Victor Ponta: „Anul 2013 va fi mai bun decât 2012”
Victor Ponta: „Anul 2013 va fi mai bun decât 2012”
Premierul Victor Ponta a declarat că anul 2013 va fi unul foarte greu, dar mai bun decât 2012, în condiţiile în care există stabilitate politică, datele arată că nu va mai fi secetă iar zona de investiţii începe să se revigoreze.
„2013 va fi mai bun decât 2012. Va fi foarte greu, dar va fi mai bun decât 2012”, a declarat Ponta.
Acesta a argumentat afirmaţia prin faptul că, în urma votului de la alegerile parlamentare există majoritate în Parlament, prin faptul că, potrivit datelor existente, în 2013 nu va mai fi o secetă atât de puternică, dar şi prin faptul că zona de investiţii începe să îşi revină.
„În primul rând, nu o să mai avem alegeri şi scandal politic şi instabilitate politică. Prin votul românilor şi prin această majoritate uriaşă în Parlament, asta dă Guvernului o stabilitate pentru a-şi pune în aplicare programul şi a nu sta tot timpul să fie şantajat de un grup, de nişte parlamentari. În al doilea rând, din toate datele, nu o să mai avem acea secetă îngrozitoare care ne-a redus veniturile din agricultură enorm de mult. În al treilea rând, partea investiţională care a început să îşi revină în 2012, eu ştiu foarte multe companii care mi-au spus că ne vedem după alegeri să vedem şi noi cu cine discutăm. (...) În al patrulea rând, prin măsurile pe care le-am luat am încercat să oprim corupţia generalizată din zona de încasare a taxelor şi impozitelor şi vor fi măsuri de reorganizare şi de economisire care se vor face în zona Guvernului central”, a spus primul ministru.
Acesta a precizat că vor continua demersurile pentru a fi făcute economii, însă a arătat că Sănătatea şi Educaţia au fost „cele mai văduvite în ultimii ani” şi nu pot să rămână cu bugetul din 2012.
De asemenea, premierul susţine că varianta ca România să ceară un ajutor de urgenţă de la Uniunea Europeană este exclusă, cu o excepţie.
„Categoric da (n.r. exclude varianta ajutorului de urgenţă) cu o singură excepţie care a fost prevăzută şi în actualul acord şi care, din fericire, nu s-a întâmplat: o criză financiară în zona euro cu totul şi cu totul de neprevăzut. Din fericire, din ceea ce am văzut şi eu la Bruxelles şi am discutat, în acest moment ceea ce după Grecia, Portugalia, Spania se prefigura ca o mega-criză financiară, nu e probabilă în acest moment. E posibilă, dar nu e probabilă”, a spus Victor Ponta.


Articole înrudite