14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Tragedie evitată la secundă pe calea ferată
VIDEO: Tragedie evitată la secundă pe calea ferată

ISU Cluj a declanşat cercetarea disciplinară a unui şofer de la Detaşamentul Turda care a pus în pericol viaţa pompierilor de pe autospeciala pe care o conducerea, după ce aceasta era să fie lovită de un tren, notează Cluj24.ro.
„Având în vedere imaginile în care o autospecială pentru stingerea incendiilor, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, se deplasează riscant peste trecerea la nivel cu calea ferată, pentru corectă informare a opiniei publice, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Avram Iancu” al judeţului Cluj face următoarele precizări: Marţi în jurul orei 11:20, pompierii din cadrul Detaşamentului Turda au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de locuit situată pe strada Republicii din municipiul Câmpia Turzii. La faţa locului au fost alocate două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoscară şi, preventiv, un echipaj SMURD. Pentru gestionarea optimă a intervenţiei, forţele s-au deplasat pe două trasee diferite, unul dintre acestea fiind peste trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Republicii din municipiul Câmpia Turzii. În urma vizualizării imaginilor, unitatea noastră a demarat în regim de urgenţă cercetarea disciplinară care se impune pentru analizarea celor întâmplate şi tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi de această situaţie ce a pus în pericol viaţa echipajului care a încadrat autospeciala de intervenţie”, a transmis ISU Cluj.

În acest context, vor fi analizate şi prevederile privind circulaţia pe drumurile publice, normele şi regulamentele interne, precum şi cele cele care vizează codul de etică şi deontologie a personalului. „O altă măsură dispusă a fost înlocuirea din serviciu a conducătorului auto al autospecialei de intervenţie, iar până la finalizarea verificărilor acesta nu va mai fi planificat în serviciul operativ. De asemenea, şoferul autospecialei va fi supus unui evaluări psihologice, iar eventuala repunere a acestuia în serviciul operativ, în calitate de conducător auto, va fi realizată în urma unei reinstruiri. Menţionăm faptul că până la acest moment nu au fost înregistrate solicitări privind asistenţa persoanelor din vagoanele trenului şi nu au fost primite înştiinţări despre posibile plângeri formulate pe marginea acestui eveniment, din partea autorităţilor competente. Facem, totodată, precizarea că pentru derularea verificărilor cu obiectivitate şi aplicarea măsurilor sancţionatorii în conformitate cu reglementările privind circulaţia pe drumurile publice, unitatea noastră a informat Inspectoratul de Poliţie al judeţului Cluj despre acest eveniment. Asigurăm opinia publică de faptul că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj dezaprobă ferm neglijenţa conducătorilor autospecialelor cu regim de circulaţie prioritară care prin astfel de comportamente pun în pericol viaţa şi vor fi dispuse măsurile care se impun, cu maximă celeritate”, au mai spus reprezentanţii ISU Cluj.


Articole înrudite