18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Câinii şi pisicile pot mânca pepene verde?
Câinii şi pisicile pot mânca pepene verde?

Proprietarii de câini se gândesc de obicei la toxicitatea alimentelor. Întrebările legate de siguranţa diferitelor alimente s-au înmulţit după ce s-a aflat că anumite alimente sunt toxice, ceea ce a dus la multă activitate de cercetare şi popularizare.
Cele mai importante alimente de pe lista "neagră" sunt ciocolata, strugurii,  stafidele şi untul de arahide. Expunerea la pericolele acestor alimente i-a încurajat pe proprietarii de animale de companie să întrebe despre alte alimente pentru oameni, cum ar fi pepenele, dacă sunt acceptate ca alimente sănătoase.
În perioada verii, pepenii sunt aproape nelipsiţi din meniul zilnic tradiţional. Dulceaţa lor încântă copiii şi adulţii, de multe ori o porţie zdravănă de pulpă gustoasă putând ajunge şi în meniul animalelor.
Când cercetăm siguranţa şi pericolul pepenilor verzi pentru câini, există câteva considerente. În primul rând este potenţialul de blocare de la tulpini, seminţe, coajă şi frunze. Câinii care trăiesc în grădini şi mănâncă accidental părţi din pepeni, pot dezvolta tulburări gastro-intestinale şi o potenţială constipaţie cronică sau ocluzie. Acelaşi lucru este valabil şi pentru câinii care mănâncă coaja sau cantităţi mari de seminţe. Al doilea este riscul de sufocare atunci când consumă bucăţi mari de pulpă, uneori cu mare viteză sau lăcomie.
Pepenele este permis în consumul animalelor de companie. Câinii şi pisicile iubesc adesea textura moale şi dulce şi se bucură de ea ca o gustare specială. Pepenele verde este o sursă bună de apă (pepenele verde are aproximativ 92% apă), vitamina A, vitamina B6, vitamina C, potasiu şi magneziu.
Porţia consumată trebuie să fie rezonabil de mică pentru că deşi în general nutriţioniştii veterinari nu interzic consumul de pepene, există şi unele reacţii de intoleranţă: cantitatea mare de zahăr este interzisă pentru animalele cu hiperglicemie, diabet sau activitate pancreatică deficitară.
Câteva seminţe de pepene verde nu sunt susceptibile să fie dăunătoare, dar cel mai bine este să eliminaţi seminţele înainte de a le oferi animalului dumneavoastră. Coaja de pepene verde nu este digerabilă şi poate provoca tulburări gastro-intestinale şi blocaj intestinal.
Câinii şi pisicile au nevoie să consume pepene? Nu există nimic în pepeni care să fie necesar şi esenţial pentru animalele de companie! Ceea ce au nevoie acestea este o hrană pentru de înaltă calitate, fabricată din materii prime sănătoase, standardizată şi completate cu substanţe catalitice cum ar fi vitaminele, acizii graşi nesaturaţi sau plantele medicinale.
Dacă totuşi câinele sau pisica este un mare fan al acestui fruct şi primesc o porţie, trebuie să aveţi grijă să fie tăiat în bucăţi mici, fără coajă şi seminţe.


Articole înrudite