02 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Jaguar VS anaconda gigant
Jaguar VS anaconda gigant

Un jaguar atacă o anaconda uriaşă în Pantanal. Jaguarul se află în vârful lanţului trofic din America de Sud. Puternicului felin nu se teme să înfrunte un alt prădător înfricoşător, uriaşul anaconda. Dar reptila nu se "potriveşte" cu fălcile teribile ale felinei.

Turiştii aflaţi în safari în Pantanal din inima Americii de Sud au asistat la o scenă impresionantă: un jaguar (Panthera onca) atacând o anacondă uriaşă (Eunectes murinus). Felina se află în vârful lanţului trofic din Amazon şi este un prădător de temut.

Atacă prăzi mari precum căprioara, capibara, cea mai mare rozătoare din lume, dar şi reptilele. Prin urmare, nu este surprinzător să o vezi după o anacondă uriaşă. De asemenea, poate ataca caimanii sau ţestoasele. Muşcătura sa este suficient de puternică pentru a străpunge pielea celui dintâi şi coaja celui de-al doilea.

Anaconda uriaşă este un prădător formidabil, capabil să înghită o capră, rozătoare şi chiar alţi şerpi. Dar împotriva jaguarului, nu are nicio şansă. Spre deosebire de alte feline care îşi ucid prada prin sufocare muşcându-le în gât, jaguarii străpung osul temporal al prăzii şi străpung creierul. Această anaconda a aflat pe calea grea.


Articole înrudite