24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Munchkin, Bambino şi Skookum, cele mai mici rase de pisici din lume
Munchkin, Bambino şi Skookum, cele mai mici rase de pisici din lume

Aşa cum oamenii se decid greu atunci când îşi cumpără un câine, la fel se întâmplă şi în cazul unei pisici, deoarece sunt multe posibilităţi din care pot alege. De la pisici care nu provoacă alergie şi mâncărimi aproape deloc, din rasa Allerca şi până la cele bengaleze care semanănă cu nişte leoparzi în miniatură, există şi oameni care îşi doresc o felină cât mai mică şi mai drăgălaşă.

Există câteva rase de pisici care îşi păstrează talia unui pisoi toată viaţa, mai ales spre bucuria copiilor care au un asemenea animal de companie în casă.

Pisicile mici reuşesc să îi cucerească pe toţi cei care intră în contact cu ele datorită drăgălăşeniei lor.

Munchkin este cea mai cunoscută rasă de pisică mică şi a fost dezvoltată în timp, pe baza unei mutaţii genetice naturale care este responsabilă pentru scurtarea oaselor picioarelor.

Istoria acestei pisici este relativ recentă. În 1940, un medic veterinar din Marea Britanie a descris pentru prima oară această pisică, iar în 1953 a putut fi văzută şi în Stalingrad. În 1983, ea a fost redescoperită în Louisiana, iar din ea se trag toate pisicile Munchkin de astăzi. În 2014, Lilieput, o pisică din această rasă a fost numită de Cartea Recordurilor drept cea mai scundă pisică din lume. Ea are doar 13.34 cm înălţime.

Pisicile din rasa Munchkin au un stil aparte de a sta şi se sprijină doar în fund, iar din această cauză a primit numele „Felina Cangur din Stalingrad”. Pentru cei care vor să cumpere un asemenea exemplar, trebuie să se înarmeze cu multă voie bună, deoarece aceste pisicuţe sunt foarte iubitoare şi jucăuşe.

Bambino este o altă rasă de pisici preferată de către cei care iubesc felinele de talie foarte mică. Obţinută prin încrucişarea raselor Munchkin şi Sphynx, Bambino este singura rasă de pisici de talie mică şi fără blană. Primii pisoi din această rasă au fost înregistraţi în 2005, ca un experiment de încrucişare între rase şi a fost foarte bine primit de către iubitorii de pisici. Bambino are pielea albă sau roz, iar din această cauză, este ceva mai sensibilă decât o pisică obişnuită şi are nevoie de băi regulate, dar şi de protecţie la schimbările de temperatură, informează Wikipedia.org.

Singapura este o rasă de pisici care i-a cucerit pe iubitorii de animale din toată lumea. Femelele au o greutate de până la 5 kilograme, în timp ce masculii pot cântări uşor peste 6 kilograme. Au ochii migdalaţi şi foarte mari. Pisicile din rasa Singapura au o istorie de aproximativ 40 de ani şi au fost importate în Statele Unite din Singapore. Cele mai mari probleme cu care această rasă se confruntă sunt la naştere, aşa că de multe ori femelele au nevoie de vizită la medicul veterinar şi de o operaţie de cezariană.

Genetta este o pisicuţă obţinută din rasele Munchkin, Savannah şi Bengal şi a fost creată pentru a semăna cât mai mult cu mamiferul african Genet, care arată mai mult ca un dihor decât ca o pisică domestică. Caracteristicile sale principale sunt dungile exotice de pe blana de lungime scurtă şi medie, dar şi picioarele scurte şi corpul uşor alungit, care seamănă cu o nevăstuică.

Primele pisici Genetta s-au născut pe 13 decembrie 2006 şi erau 50% Bengal. Încrucişarea dintre rase pentru a obţine o Benetta cât mai sănătoasă şi care să se adapteze cât mai bine în familii va continua şi în următorii ani.

Skookum este o pisică de talie mică şi singura care are o blană cârlionţată. Se deosebeşte de celelalte pisicuţe de talie mică datorită asemănării cu un câine de talie mică, mai ales că se înţelege foarte bine cu alte animale, dar şi cu copiii. Skookum are picioarele scurte şi are o istorie recentă, fiind încă în faza de încrucişare între rasele Munchkin şi LaPerm. 


Articole înrudite